Læsetid: 2 min.

K’nyt

3. maj 2003


Filminstituttet støtter Vinterberg
*Det Danske Filminstitut har givet såkaldt betinget produktionsstøtte på otte millioner kroner til Thomas Vinterbergs nye spillefilm, Dear Wendy. Instituttet har tidligere givet en million kroner i udviklingsstøtte til projektet.
Dear Wendy er baseret på et manuskript af Lars von Trier, som Vinterberg efterfølgende har bearbejdet i samarbejde med Anders Thomas Jensen.
Den engelsksprogede film har et samlet budget på 49 millioner kroner og optagelserne ventes indledt i sltuningen af året. Bag filmen står Lucky Punch, der er et nydannet produktionsselskab stiftet af Zentropa og Nimbus film.
Filmen beretter om en gruppe unge amerikanere i et fattigt minesamfund og deres fascination af våben. Wendy er således ikke navnet på en person, men derimod på en revolver.

Pia Tafdrup i udlandet
*Pia Tafdrups popularitet har bredt sig uden for dette lands grænser, hvor hendes digte indgår i forskellige sammenhænge. Således for eksempel i komponisten Jan Müller-Wielans nye værk König der nacht, skrevet specielt til Feldkirch Festival 2003, der løber af stablen
29.-31. maj i Østrig.
Tafdrup er endvidere inviteret til at deltage i Nordic Poetry Festival i Tallinn i Estland 8.-10. maj.
P.t. befinder Pia Tafdrup sig i Tyskland, hvor udstillingen Triade netop er åbnet på Pommersches Landesmuseum i Greifswald til 10. maj. Her vil Tafdrup læse op af sin digtsamling Hvalerne i Paris. Udstillingen er en præsentation af ord, billeder og lyd af tyske og skandinaviske kunstnere. Et udvalg af Tafdrups digte er inkluderet i udstillingskataloget, hvor billedkunstnere har arbejdet ud fra forskellige lyrikeres digte.

Tribeca Film Festival
*Oscar-vinderne Michael Moore og Whoopi Goldberg og bestseller-forfatteren dronning Noor af Jordan er blandt dommerne ved afviklingen af den anden Tribeca Film Festival i New York.
Den årlige begivenhed blev grundlagt af skuespilleren Robert De Niros Tribeca Film Institute i fjor som et forsøg på at styrke fællesskabet på Manhattan efter angrebene 11. september.
Festivalen, der finder sted
3-11. maj, kaster lys på uafhængige udsendelser og promoverer hovedsageligt erfarne instruktører.

Stadens museum for kunst
*Copenhagen Art Club, Bank of International Art Money og 2020 visions dk præsenterer den første årlige retrospektive udstilling i Galopperiet (også kaldet Stadens museum for kunst) på Christiania. Udstillingen lægger ud med en multikunst-weekend, hvor 80 af 2020 visions dk’s internationale kunstnergruppe viser mere end 400 værker i 20x20 formatet.
Frem til 30. maj viser 55 kunstnere fra de tre kunstnersammenslutninger værker i
Galopperiet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu