Læsetid: 2 min.

K'NYT

1. maj 2003


Kunstkritikerprisen til Nikolaj
*I en tid, hvor mange kunstmuseer og udstillingshaller synes at planlægge deres program efter, hvad der skaber de højest mulige besøgstal, har Københavns Kommunes Udstillingsbygning, Nikolaj Kirke, holdt fanen højt og sat den helt moderne og eksperimenterende kunst øverst på dagsordenen. Dette har Foreningen af Danske Kunstkritikere ønsket at belønne med Kritikerprisen på 25.000 kroner, der i år uddeles for niende gang. Overrækkelsen finder sted i morgen kl. 17 i Nikolaj. msk

Landskabsarkitekt hædres
*Nykredits arkitekturpris, der er Danmarks største, bliver i dag tildelt landskabsarkitekten Malene Hauxner, født 1942. Prisen på 300.000 tilfalder Hauxner som anerkendelse af hendes forfatterskab, der perspektiverer og beriger diskussionen om samspillet mellem bygninger og deres omgivelser.
Prisen overrækkes ved et arrangement i Nykredits hovedsæde i København, hvor blandt andre kulturminister Brian Mikkelsen vil være til stede.

Sommerteater på Grønnegården
*Igen i år opsætter Grønnegårds Teatret en Shakespeare-klassiker. Stor ståhej for ingenting har premiere i Kunstindustrimuseets have 28. juni, instrueret af Christoffer Berdal. På rollelisten findes foruden teaterchef Klaus Bondam blandt andre Tammi Øst, Lars Mikkelsen og Christoffer Bro.
Endvidere præsenterer teatret en genopsætning af sidste års familieforestilling, En skør sommernatsdrøm, mens tredje-årseleverne på Statens Teaterskole appellerer til samme målgruppe med 1001 nat – eventyret om Shah Riar.

Poetisk front
*På denne arbejderklassens internationale kampdag har poesiens revolutionære, selvbestaltede avantgardere – navnet er Øverste Kirurgiske – sammenført emancipatoriske bannerførere og fornyende frontkæmpere til at vælte det bestående.
Deltagerne er: Marianne Larsen, Trine Andersen, Elton Jorn, Vagn E. Olsson, Jens Blendstrup, Thomas Krogsbøl samt Ord på hjul ved Claus Ankersen, Alan Hammarlund, Sternberg, Frank Langmack og Lars-Emil Woetmann.
Det revolterende arrangement finder sted i aften kl. 20 på The Lab, Vesterbrogade 107B.

Nordisk klangi Tyskland
*Fra i morgen og frem til 11. maj samles en lang række kunstnere fra Norden og Østersøregionen i den tyske by Greifswald. Anledningen er kulturfestivalen Nordischer Klang, der nu for femte gang sætter fokus på nordisk kunst og kultur. Festivalens danske litterære islæt består i år af Pia Tafdrup og Leif Davidsen, der vil læse op af deres værker. Leif Davidsen flankeres af sin tyske oversætter, Peter Urban-Halle, der vil præsentere det tyske publikum for den netop oversatte udgave af romanen De gode søstre.

Düreforsög turnerer
*Det danske præcisionsrock-ensemble Düreforsög har bebudet en kort klub-turne på udvalgte steder i det danske land.
Det forlyder, at gruppen vil henlægge fremtidige koncertbegivenheder til uvante omgivelser og fremmede lokaliteter, hvorfor det måske er en god idé at møde op til en af følgende koncerter: Århus, Musikcaféen, 2. maj. København, Loppen, 3. maj. Odense, Rytmeposten, 8. maj Ålborg, 1000Fryd, 9. maj.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her