Læsetid: 2 min.

K’nyt

21. maj 2003


Rudolph Tegners Museum genåbner
*Billedhuggeren Rudolph Tegners Museum, der rummer kunstnerens livsværk, i Villingerød syd for Dronningmølle i Nordsjælland er genåbnet efter fire års restaurering.
Museet blev bygget i 1937 og består af en ottekantet centralhal med et lavere liggende indgangsparti samt en tilbygning. Bygningen er støbt i jernbeton uden sidevinduer, men med et stort ovenlys.
Der er ingen elektrisk belysning og ingen varmeinstallation, og såvel hus som indhold følger døgnet og årstidens rytme som en helhed.
Tegners Museum, der er placeret midt i et fredet område, rummer over 250 arbejder i gips, ler, bronze og marmor. Der vises også lejlighedsvis særudstillinger med kunstnerens malerier.

Lokalradioer opgraderes
*Regeringen vil give populære lokalradiostationer bedre muligheder for at tjene penge på reklamer. Derfor har kulturminister Brian Mikkelsen aftalt med Dansk Folkeparti, at de lokalradioer, der har de højeste lytterantal, skal have mulighed for at sende med højere effekt, så de på en frekvens kan dække et større område, oplyser Ritzau.
Kulturministeren har i samarbejde med Telestyrelsen opstillet en bruttoliste på 45 stationer, der kan komme på tale i den forbindelse. I praksis bliver radiotekniske forhold afgørende for, hvilke stationer der får mulighed for at øge sendeefffekten.
»Vi vil gerne have mest mulig sendestyrke til lokalradioerne, så de kan nå ud til flest mulige mennesker. Vi har valgt en model, der tager hensyn til størrelsen af stationerne. Det kan godt være, at det kun bliver midlertidigt, for et udvalg er ved at se på lokalradiostrukturen, og det kan godt være, at vi laver helt om på strukturen om et halvt år,« siger Brian Mikkelsen noget tøvende til Ritzau.

Århus-skuespiller hædres
*Skuespiller ved Aarhus Teater, Anne-Vibeke Mogensen modtog i går Lauritzen-Prisen på 100.000 kroner. Prisen tildeles hvert år to danske skuespillere som påskønnelse for fremragende kunstneriske præstationer på en dansk scene, i TV-Teatret eller i dansk film.
Anne-Vibeke Mogensen har netop høstet mange roser for sin rolle som Martha i Hvem er bange for Virginia Woolf? på Aarhus Teater, hvor hun siden 1993 har været en del af det faste ensemble. Hun kan i den kommende sæson blandt andet ses som Lady Macbeth i teatrets opsætning af Macbeth.

På sporet af fortiden
*Dansk Skolemuseum i København viser for tiden udstillingen På sporet af fortiden – oldtiden i undervisningen. Her fokuseres på betydningen af en historisk bevidsthed samt en fortrolighed med kulturens rødder i en tid med stigende globalisering og forandringer mod et multietnisk samfund.
Særudstillingen skildrer 200 års oldtidsundervisning og viser skiftende tiders opfattelse og formidling af forhistorien. Til 15. august.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu