Læsetid: 2 min.

K'NYT

20. maj 2003


Jasaprisen 2003 til Pernille Bévort
*Ved pressemødet i Tivoli 12. maj i anledning af årets Copenhagen Jazz Festival modtog saxofonisten Pernille Bévort Jasaprisen 2003 sammen med et oliemaleri af Katja Jyoon. I motiveringen lød det blandt andet: »Hun er en fornem udøver af sit instrument med en samtidig overbevisende og velformuleret udtryksform, som i øvrigt med sit kompositoriske virke, der altid forekommer inspireret med personlige frembringelser, samlet gør hende til en både spændende, unik og værdig kunstner«. Bévort har gjort sig bemærket med egen gruppe, i flere Big Bands og med Erling Kroners Dream Quintet. I 2001 fik hun Ben Webster Prisen.
www.pbevort.dk cmh

Vuggesange som fredsvåben
*Det uafhængige norske Kirkelig Kulturverksted er kendt for dristige og skæve projekter. De har således sendt en ep på gaden, Voggesanger fra Ondskapens Akse, med fem vuggesange fra Irak, Iran og Palæstina, sunget af både lokale sangere og skandinaverne Eva Dahlgren, Kari Bremnes og vor egen Anisette. Udgivelsen markerer en kunstpolitisk handling, der vil bryde med den amerikanske præsident Bushs stigmatisering af de omtalte lande og deres befolkninger: »Vuggesange over hele verden udtrykker menneskers dybeste følelser og ønsker om at beskytte deres børn, dem man elsker og sig selv fra alt ondt. Vuggesange viser den samhørighed, alle mennesker har på tværs af grænser, civilisationer og frontlinjer,« skriver producenten Erik Hillestad. En hel cd med vuggesange følger til efteråret.
www.kkv.no cmh

Debat i Diamanten
*Dansk – fremtidens sprog til almen viden? er overskriften på en fyraftensdebat i Blixensalen på Det Kongelige Bibliotek, hvor man vil diskutere, om det danske sprog er ved at blive udkonkurreret af blandt andet det engelske.
Ordstyrer er journalist Connie Hedegaard og panelet består af professor i Film- og Medievidenskab, Stig Hjarvad, direktør for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Jørn Lund samt Ole Grünbaum, forfatter og medstifter af dansk-på-nettet. I morgen kl. 17-19.

Woody Allen til teatret
*Den produktive filminstruktør Woody Allen debuterer som instruktør på Atlantic Theater i New York med stykket Writers Block med tv-skuespilleren Paul Reisner og Tony-prisvinderen Bebe Neuwirth i hovedrollerne.
På trods af at Allen har skrevet og medvirket i mindst ni teaterproduktioner – heriblandt Don’t Drink the Water og Play It Again, Sam har han ikke tidligere kastet sig ud i teaterinstruktion.
»Jeg henvendte mig med stykket til Atlantic Theatre Company, fordi jeg virkelig har syntes godt om deres arbejde gennem årene og føler mig meget beæret over, at de synes, at Writer’s Block var morsom nok til at blive opsat,« siger Allen til New York Times.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her