Læsetid: 2 min.

K'NYT

13. maj 2003


Public service-konference
*Næsten 700 tv-folk fra hele verden mødes i denne uge i Musikhuset i Århus til konference om public service, hvor de vil diskutere og lade sig inspirere af hinanden. På konferencen, der bærer navnet Input 2003, vil der blive vist 87 programmer, der er valgt ud blandt 300 indsendte fra 34 lande.
Danmark er for første gang vært for den årlige begivenhed og alle de nordiske public service stationer, producentforeninger, filminstitutter og faglige organisationer er gået aktivt ind i opgaven, oplyser Kulturportalen på DR’s hjemmeside.

Nodeservice på nettet
*En række danske biblioteker har tegnet adgang til at downloade og printe de digitale noder til brugerne – kunstnerrettigheder og betaling sørger bibliotekerne for.
Den nye nodeservice er resultatet af et samarbejdsprojekt mellem bibliotekerne i Frederiksberg, Gentofte, København, Odense, Herning, Statsbiblioteket i Århus, Århus Kommunes Biblioteker, Biblioteksstyrelsen samt Sheet Music Now A/S.
Samarbejdsprojektet er det første af sin art i Europa.
www.aakb.dk/nodeservice

Danske forfattere i Paris
*I morgen modtages Det Danske Akademi i Paris af l’Académie francaise under kuplen. Mødet er inspireret af den danske ambassadør Hans Henrik Bruun, der også står bag et oplæsningsarrangement samme eftermiddag i Danmarkshuset på Champs Elysées. Her vil de danske medlemmer, der blandt andre tæller Pia Tafdrup, Jens Smærup Sørensen, Klaus Rifbjerg, Tage Skou-Hansen og Suzanne Brøgger, læse op på begge sprog.

Leonardo på Louvre
*Fra madonnaer med barn til militært maskineri – hele Leonardo da Vincis arbejdsfelt er repræsenteret på Louvre i Paris, hvor en ny udstilling af renæssance-kunstnerens værker netop er åbnet. De mere end 500 år gamle skitser, diagrammer, notesbøger og øvrige dokumenter vidner om da Vincis kunstneriske mangfoldighed. De vidner også om, at hans interesse til tider forsvandt, lige så hurtigt som den opstod, idet mange af værkerne ikke er fuldførte.
En samling forstudier med overdrevne fysiske særtræk hos mennesker viser, at Leonardo blandt andet var optaget af det menneskelige ansigt. Denne interesse ledte til hans mest berømte værk – det gådefulde portræt, Mona Lisa.
Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Metropolitan-museet i New York og kan beses indtil 14. juli – Frankrigs nationaldag.

Oplæsning på Bryggen
*I aften er der oplæsningsaften på Islands Brygges Kulturhus med deltagelse af Claus Ankersen, der vil læse op fra sin politiserende tekstsamling Hil Amdi, Vagn Remme, der vil bidrage med sine Amagernoveller samt Lars Bukdahl, der denne aften optræder i sin helhed.
Islands Brygge 18, kl. 20.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu