Læsetid: 2 min.

Lokalt/globalt

3. maj 2003


Tøvejr i pakistansk-indisk forhold
*Indien genopretter sine diplomatiske forbindelser til nabolandet Pakistan og vil også genetablere flyforbindelse mellem de to lande. Det meddelte den indiske premierminister, Atal Behari Vajpayee, overraskende i går i en tale til parlamentet i hovedstaden, New Delhi.
Meddelelsen blev hilst velkommen af den pakistanske regering, som kaldte initiativet »et signal om håb«.
Samtidig antydede Pakistans informationsminister, Sheikh Rashid, at der snart kan indledes forhandlinger mellem de to lande på regeringsniveau. ritzau

Labour mister 750 mandater
*Den britiske premierminister, Tony Blair, ser ud til at have overlevet den første politiske test efter Storbritanniens rolle i Irak-krigen. Det skete dog ikke uden tab til Labour-partiet ved torsdagens lokal- og regionalvalg.
Det største nederlag måtte partiet indkassere i Storbritanniens næststørste by, Birmingham, hvor 19 års Labour-kontrol nu er slut.
Samlet set fik det største oppositionsparti, De Konservative, en beskeden fremgang, mens De Liberale Demokrater så ud til at have fået deres bedste lokalvalg nogensinde. Ifølge BBC vandt De Konservative omkring 34 procent af stemmerne, mens Labour og De Liberale Demokrater hver fik cirka 30 procent.
Det ekstreme højreparti, British National Party (BNP) mere end fordoblede sit mandattal, da det vandt 11 pladser i den nordengelske by Burnley. Det asylfjendtlige BNP er nu det næststørste i byen, hvor hvide og sydasiatiske områder på det nærmeste lever adskilt. ritzau

Lavere skat til langpendlere
*Regeringen vil belønne danskere, der bosætter sig i udkantsområderne og arbejder i større byer med et klækkeligt befordringsfradrag. Eksempelvis bliver en pendler, der bor i Nykøbing Falster og arbejder i København belønnet med 8.400 kr. årligt, fordi befordringsfradraget ændres.
Byboerne skal trækkes ud på landet for at give de dårligst stillede områder del i den økonomiske fremgang i byerne.
Det er blot en af ideerne i regeringens nye regionale strategi for at skabe vækst og mere liv i landets yderområder, der blev offentliggjort i går. ritzau

Avis: Frankrig får budgetultimatum
*EU-Kommissionen vil give Frankrigs regering et ultimatum om senest i 2004 at få nedbragt landets svulmende underskud på de offentlige finanser. Ellers vanker der bøder i milliardklassen, skriver den franske avis Les Echos.
Den franske avis citerer uddrag fra en tekst, udarbejdet af økonomikommissær Pedro Solbes, som vil blive forelagt EU’s finansministre i begyndelsen af næste måned.
Ifølge uddraget skal Frankrig præsentere nye initiativer med henblik på at »bringe en afslutning på det meget store budgetunderskud så hurtigt som muligt og senest i 2004«.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her