Læsetid: 1 min.

Mies van der Rohe-prisen

24. maj 2003

*Den irakisk fødte arkitekt vandt torsdag Mies van der Rohe-prisen. Hadid er kvinden bag den kommende tilbygning til Ordrupgaard-samlingen nod for København. Prisen tilfaldt dog arbejdet med en sporvognsterminal i den franske by Strasbourg. Med prisen følger international anerkendelse samt en check på 50.000 euro. Zaha Hadid er født i 1950 og har tegnestue i London. Hun har blandt andet opnået anerkendelse for sin Vitra brandstation i Weil am Rein i Tyskland. Kulturhuset i Næstved, tegnet af blandt andre Mads Bjørn Hansen, var også nomineret til prisen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her