Læsetid: 1 min.

SF: Byg ledigheden væk

Boligbyggeri skal skaffe job til ledige – velstillede boligejere skal betale regningen
17. maj 2003

Traditionelle løsninger på arbejdsløshedsproblemet har spillet fallit. Arbejdsløsheden skal ikke bekæmpes gennem lempelser på skatten på arbejde. Det handler derimod om opførsel af flere boliger og etablering af såkaldte grønne job, lyder budskabet fra SF’s formand Holger K. Nielsen på partiets landsmøde.
»Arbejdsløshed er en katastrofe for den enkelte, men bestemt også for samfundet som helhed, fordi en masse nødvendige opgaver ikke bliver løst,« siger formanden.
Nogle af de uløste opgaver er den voksende boligmangel i byerne den voksende miljøbelastning
SF’s plan går ud på, at staten opfører 2.000 ekstra ungdomsboliger over de næste tre år og 2-3.000 familieboliger over en periode på fire år. Beregninger foretaget af SF viser, at det vil betyde 7-8.000 nye job i byggesektoren.
Regningen skal sendes til de velstillede.
»Det er vores ide at indføre en moderne formueskat til folk med meget stor friværdi i deres ejendom eller med en formue på over to millioner, og fjerne den skattefordel, der er ved forældrekøb af ejerlejligheder« siger boligordfører Morten Homann.
De såkaldte grønne job skal også sende flere tusinde ledige ud på arbejdsmarkedet. De skal blandt andet renovere det nedslidte kloaksystem, arbejde med naturgenopretning og indgå i udvikling og etablering af alternative energiproduktion.
En tommelfingerregel er, at et grønt job koster staten 250.000 kr, men en del af pengene får staten igen gennem miljøforbedringer og mindre vandspild, forklarer beskæftigelsesordfører Ole Sohn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her