Læsetid: 2 min.

Tv fra teltet

9. maj 2003

Spot
Der er en stemning af bajere, Dyrehavsbakketur og fiskefilet med remu over Cirkusrevyen.
Man kan høre det på tv-transmissionerne, som nu den i aften: Den teatersimrende baggrundsstøj af folk, der snakkende finder deres pladser, ligger på højt niveau, latteren kører i gear fra starten: Teaterklubben eller edb-firmaet har glædet sig til at skulle sammen i byen. Man har lige nået at køre lidt mad og drikke ned før grineturen inde i det traditionsrige telt.
Og revyen lægger et niveau, så bageste række kan være med. Det fortælles, at i Klaus Rifbjergs unge og glade dage som teater- og revyanmelder ved denne avis – det har været engang i 1950’erne – blev han på Cirkusrevyens premiereaften observeret på første række, grinende og slagende sig på lårene. Ikke overraskende, når man kender den vittige og lattermilde Rif. Men stor var overraskelsen alligevel, da anmeldelsen kom i avisen: Total nedsabling!

Men tiderne er skiftet, vi skammer os ikke længere over at more os over det, vi faktisk synes er morsomt, så lidt som vi skammer os over at købe ind i Netto.
Cirkusrevyen bør derfor også have kronede dage i disse år, for her ved man, hvad man får:
Kvalivare lavet af dygtige folk, der ikke prøver at proppe poesi og underfundighed i halsen på folk, der bare gerne vil grine, så slipset vender rundt eller lattermusklerne står ovenud af corsagen.
»Op å dåååå!« gjaldede sidste århundredes store komiker Dirch Passer også i dette telt. Han var levendegørelsen af det utrolige fænomen funny bones. Det var dét, Jerry Lewis i filmen Funny Bones beskrev sådan her: »I can tell you this, son: There are those who talk funny, and those who just are funny. To tell you the truth, you’re neither«.

Dirch sagde ikke bare sjove ting, han var morsom ind til knoglerne. Udsat for hans store krop lyste de sølleste tekster som det pureste guld. De bedste gav han væk til unge, der havde mere brug for dem.
Men siden har teltet tiltrukket mange andre med format og stemmeføring til det store udtræk. Som opvarmning til premieren på dette års Cirkusrevy den 23. maj viser TV 2 sidste års revy med Lisbet Dahl, der også er revyens instruktør, Pernille Schrøder, Ulf Pilgaard, Henrik Lykkegaard og Niels Ellegaard.
»Første del af forestillingen byder bl.a. på Lisbet Dahl og Pernille Schrøder som københavnske p-vagter, og de tre herrer skruer bissen på som Bakkens rockere Englebasserne. De fem skuespillere giver også deres bud på den store flugt fra Farum, og Ulf Pilgaard brillerer som lille prins Nikolaj,« meddeler foromtalen.
Altsammen udmærket! Lad os håbe, at Cirkusrevyen aldrig kommer på Finansloven. Det ville være den visse død.

*TV 2, kl. 21.15 Cirkusrevyen 2002 (1)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her