Læsetid: 2 min.

Journalister spildte min tid

13. juni 2003


(2. sektion)

Tænd og sluk
Officer i Søværnet Operative Kommando (SOK) Alex Jensen har varetaget kontakten med pressen i dagene efter det kinesiske fragtskibs forlis ved Bornholm. SOK var i ugen udsat for hård svensk og dansk kritik

– Hvordan er det pludselig at blive en medieperson?
»Nu er det heldigvis ikke første gang, jeg prøver det. Det var også mig, der varetog kontakten med medierne, da det russiske skib sank ved Læsø. Det var der, jeg aftjente min værnepligt som linselus.«
– Hvordan har medierne behandlet dig i denne omgang?
»Det har været meget varierende. Nogle hører efter og gengiver sobert, hvad jeg fortæller. Andre har fået en masse forklaret, men kun brugt de ganske få sekvenser, der passede ind i deres vinkling. Det er frustrerende, når målet ikke er oplysning, men hvad det enkelte medie definerer som den gode historie.«
– Har du følt dig misforstået eller fejlciteret?
»Nej, ikke direkte. Men man er selvfølgelig ikke altid lige begejstret over, hvad journalisterne får ud af det, man siger. F.eks. talte jeg en dag med otte journalister fra den samme tv-station. Det tog adskillige timer, men det viste sig, at ingen af journalisterne brugte et eneste citat. Det, jeg sagde, passede tydeligvis ikke ind i den vinkling, stationen havde lagt. Derimod blev tre midaldrende svenske damer gjort til eksperter i både bekæmpelse af olieforurening og bugsering af store fragtskibe. Der følte jeg faktisk, at journalisterne spildte min tid.«
– Hvad har du været mest ærgerlig over i pressens dækning af forløbet?
»Jeg vil ikke sige, at noget har været direkte træls, men det er selvfølgelig irriterende at bruge mange timer på at forklare en sammenhæng for derefter at opdage, at journalisten ikke gider bruge så meget som 10 sekunder af det.«
– Hvad har været den bedste oplevelse?
»Det er klart det faktum, at det lykkedes for os at overbevise medierne om, at vores udlægning af situationen var den rigtige, og at operationen generelt var enormt vellykket. Det fremgår nu af medierne, at Søværnet har løst deres opgave godt. Det er jeg glad for.«saf

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her