Læsetid: 2 min.

Klip

20. juni 2003


(2. sektion)

v./ Christian Monggaard
*Filmstøtte Det Danske Filminstitut har bevilget betinget produktionsstøtte på 6,9 mio. kroner til Peter Flinths kommende film, Fakiren fra Bilbao. Filmen, der bygger på en bog af Bjarne Reuter og har manuskript af Mette Heeno, handler om to børn, der får lukket en indespærret fakir ud af en magisk kuglepen og sammen med ham begynder at jage to diamanttyve. Fakiren fra Bilbao er Peter Flinths tredje for børn i den fantastiske genre efter Ørnens øje og Olsen Banden junior.

*Rumkrig Det lader til, at filmen, hvor to af de mest barske rumvæsener møder hinanden i en kamp på liv og død, endelig bliver til noget. Alien vs. Predator, som er blevet til både tegneserie og computerspil, skal efter al sandsynlighed optages i Prag til efteråret. Predator er den temmeligt ubehagelige junglekriger, som er så eminent til at camouflere sig og stræber Arnold Schwartzenegger efter livet i John McTiernans Predator. Og fra de fire Alien-film ved vi, hvad dette slimede og blodtørstige rumvæsen er i stand til. Det er Paul Anderson, som tidligere har lavet den ualmindeligt ringe zombiefilm Resident Evil, der skal instruere topmødet.
Alien vs. Predator er kun én af mange store, amerikanske produktioner, som bliver optaget i Tjekkiets hovedstad. Alting er meget billigere i Prag end i Hollywood, og de stemningsfulde locations findes lige rundt om hjørnet i den gamle bydel. Gyserfilmene Hellboy, Van Helsing og Brothers Grimm er blandt de kommende titler, som også er optaget i Prag.

*Filmfest Odense Film Festival løber i år af stabelen den 11.-17. august, og hvad angår de danske film, ser programmet ret spændende ud. Torben Skjødt Jensen er aktuel med sin film om Asta Nielsen, Den talende Muse. Morten Henriksen og Peter Øvig Knudsen har lavet en film om stikkerlikvideringerne under Anden Verdenskrig. Og så er der Danmarkspremiere på Anders Østergaards dokumentarfilm om tegneseriefiguren Tintins skaber, Hergé.
Også festivalleder Christian Braad Thomsen er klar med en film, The Voice of Iran – Mohammad Reza Shajarian, det samme er Jytte Rex, Ulla Boye og Henning Carlsen, og så vil det være muligt at se en række film fra det nu nedlagte Novellefilm.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her