Læsetid: 1 min.

Klip

13. juni 2003


(2. sektion)

v./Christian Monggaard
*Die Asta Sensommeren kommer til at stå i Asta Nielsens tegn: Som vi kunne fortælle forleden, så har Torben Skjødt Jensens tv-finansierede spillefilm om stumfilmstjernen verdenspremiere på den første udgave af Copenhagen Film Festival til august. Det er meningen, at Afgrunden, der er optaget med digitale high definition-kameraer, skal vises digitalt i en af festivalens biografer. Nogenlunde samtidig har selvsamme instruktørs dokumentarfilm om Asta Nielsen premiere på Odense Film Festival – lidt af et dobbeltprogram fra Torben Skjødt Jensen, der blandt andet har instrueret spillefilmen Manden som ikke ville dø og dokumentarfilmen Min metiér om en anden af dansk films store skikkelser, Carl Th Dreyer.

*Filmfest Søren Kragh-Jacobsens seneste film, det humoristiske drama Skagerrak med Iben Hjejle i hovedrollen, skal deltage i hovedkonkurrencen ved filmfestivalen i Moskva, der begynder den 20. juni. I juryen sidder blandt andet instruktørkollegerne Sergej Bodrov, Ken Russell, Mika Kaurismäki – bror til Aki – og Agnieszka Holland.
Kragh-Jacobsen og Skagerrak skal konkurrere med små 20 film, deriblandt Franco Zeffirellis operadrama Callas Forever og Mike Hodges’ gangsterfilm I’ll Sleep When I’m Dead.

*Forbudt Den amerikanske instruktør Larry Clark, der sammen med Harmony Korine chokerede amerikanerne med den rå teenageskildring Kids, har fået sin seneste film, Ken Park, bandlyst af de australske censurmyndigheder. Filmen skulle have vist på den igangværende filmfestival i Sydney, men det lokale Classification Board mener, at »filmen beskæftiger sig med sex-relaterede emner på en sådan måde, at de forbryder sig mod alle alment accepterede regler for moralsk, anstændig og korrekt opførsel.«
Ken Park er som Kids et usentimentalt portræt af en række unge mennesker, og en amerikansk anmelder har skrevet om filmen, at den får Todd Solondz’ barske Happiness til at ligne Dumbo.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her