Læsetid: 2 min.

K’nyt

28. juni 2003


Aschehoug og Lademann fusionerer
*De to Egmont-ejede forlag Aschehoug Dansk Forlag og Egmont Lademann sammenføjes 1. juli under navnet Aschehoug.
Det nye forlag bliver med en samlet omsætning på mere end 300 millioner kroner og 100 medarbejdere landets næststørste forlag. Der bebudes omkring 1.000 årlige nye udgivelser inden for områderne skønlitteratur, fag- og håndbøger, børne- og ungdomsbøger, opslagsværker og leksika samt debat- og kulturlitteratur.
Det fusionerede forlags direktion kommer til at bestå af adm. direktør Henrik Kristensen (Egmont Lademann) og forlagsdirektør Anette Vad (Aschehoug Dansk Forlag). Det nye forlag indgår i Egmonts bogdivision og får huse i Landemærket i København.

Graffiti festival
*Den internationale graffitifestival, Meeting of Styles, afvikles i år på Christiania i København. Det sker ifølge arrangørerne, fordi festivalen sidste år blev bremset af de københavnske lokalpolitikere.
Festivalens arrangører oplyser i pressemeddelelsen, at alliancen med fristaden og dens subkultur er indgået for at undvige den offentlige kulturcensur.
Christianitterne har selv udvalgt overfladerne, der skal bruges som lærred for de mange dekorationslystne graffitikunstnere, som strømmer til fra 5. juli med sprøjtedåser i bagagen.

Ting til stor ståhej
*I år spiller Grønnegårds Teatret Stor ståhej for Ingenting af Shakespeare. Og eftersom Kunstindustrimuseet i Bredgade bor dør om dør med teatret, har de valgt at lade sommerudstillingen gå i dialog med forestillingen. Det har resulteret i udstillingen Ting til Stor Ståhej i Offincinet, hvor museet har inviteret 18 kunsthåndværkere til at udstille værker, de forbinder med oplægget, Gaven til Dronningen af Saba. Udstillerne har hentet inspiration fra historier om Dronningen af Saba og har hver fået udleveret en kuffert, som deres værker udstilles i, og som sammen med hver sin indvendige dekoration udgør et helt koncept. Affekterne kan beses frem til 16. august.

Klar, parat, afgang
*En ny generation af afgangselever fra Århus Kunstakademi – 24 styk i alt – viser fra i dag til 27. juli deres værker på en udstilling på Odder Museum. Der er tale om maleri, keramik, skulptur, grafik og blandform. En del af eleverne har tidligere udstillet i København og Århus og er således allerede rustet til den danske kunst- og kulturscene.

Åbent Pantomimeteater
*I morgen fra 16-18.30 kan man opleve Tivolis Pantomimeteater bag scenen. Her kan man se påfuglens hejseværk og kulisserne samt få mulighed for at møde Harlekin, Columbine og Pjerrot.
Teatrets chef Claus Hjort og dramatur Henrik Lyding vil desuden fortælle lidt om mimens tradition.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her