Læsetid: 2 min.

K’nyt

25. juni 2003


Farvel til Arken
*Museumsinspektør Birgitte Anderberg opsagde i går sin stilling på kunstmuseet Arken, hvor hun blandt andet har stået for gennemførelsen af den aktuelle udstilling, Pletskud – Værker fra Astrup Fearnley Samlingen, der åbnede i den forgangne weekend. Opsigelsen er begrundet i direktør Christian Gethers samarbejdsform.

DR’s koncertsal i Ørestaden
*Entreprenørvirksomheden MT Højgaard skrev i går under på en 120 millioner kroners kontrakt om at at udføre råhusbyggeriet på DR’s nye koncertsal i Ørestaden, der er tegnet af den franske arkitekt, Jean Nouvel.
Opførelsen af koncertsalen bliver en af de mest vanskelige opgaver i DR Byen. Ikke mindst fordi bygningen er otte-kantet og svæver 10 meter over terræn og 15 meter over udgravningen.
Koncertsalen på 26.000 kvadratmeter forventes taget i brug i 2006, oplyser DR.

Rekordår for Det Kgl. Bibliotek
*1,9 millioner udlånte bøger og andre genstande i 2002 betyder en ny rekord for Det Kongelige Bibliotek, fremgår det af bibliotekets årsberetning for 2002.
Det forgangne år trådte biblioteket ligeledes ind i digitaliseringens tidsalder, hvorfor benyttelsen af elektroniske tidsskrifter, tekster og billeder nu udlånes på lige fod med traditionelle bøger.

På sporet af Gud på nettet
*Sognepræsten fra Taarbæk er en brændvarm kartoffel. Nu kan Thorkild Grosbølls prædikensamling På sporet af Gud (Forlaget Anis, 1998) downloades gratis fra forlagets hjemmeside www.anis.dk.
Grosbøll er desuden aktuel med En sten i skoen – et essay om civilisation og kristendom fra samme forlag.

Thomas Kruse på plakaten
*I takt med at kunstneren Thomas Kruse fylder 60 år, har Dansk Plakatmuseum i Århus sammensat en retrospektiv udstilling af den omfattende produktion.
Thomas Kruse var i 1970’erne en del af kunstnerkollektivet Røde Mor, hvor han stod bag hundredvis af plakater, postkort, pladeomslag og deslige i selskab med blandt andre Dea Trier Mørch, Troels Trier og Yukari Ochiai. Temaerne er fred, solidaritet med Den Tredje Verden, børnekultur, boligforhold og kultur.
Plakater med mere kan beses til 24. august.

Fremtidens designere
*Designskolen Kolding præsenterer i år 39 afgangsprojekter, der med deres originalitet og diversitet skal være med til at bane vejen for danske designløsninger i fremtiden.
Efter fem år er et nyt hold fra områderne Keramik og Glas, Mode, Tekstil, Grafisk Design, Illustration, Interaktive Medier og Industrielt Design klar til at gå fremtiden i møde som professionelle designere.
Afgangsprojekterne kan ses på Koldinghus til 29. juli.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her