Læsetid: 2 min.

K’nyt

5. juni 2003


P5 og P6 på auktion
*I alt otte medievirksomheder er interesseret i at overtage driften af de to nye radiokanaler P5 og P6, oplyser Kulturministeriet. Blandt de otte er der ingen af de store dagblade og kun et enkelt rent danskejet firma, TV 2, der stadig hører under den danske stat.
De otte bydere er som følger: Bonnier Radio Danmark A/S, Modern Times Group MTG A/S, NRJ Denmark Holding A/S, Radio 2 A/S, Radioselskabet A/S, SBS Radio A/S, Sky Radio A/S og Talpa Radio International B.V.
Hvilke to af de otte virksomheder, som overdrages driften afgøres på en auktion hos Bruun Rasmussen Kunstauktioner 18. juni.

Hovedrolle til dansk musik
*Midem-ledelsen har besluttet at Danmark får lov til at være vært ved åbningsaftenen på årets internationale musikmesse, som finder sted i Cannes.
Det er MIC – Dansk Musik Informationscenter, der med opbakning i det danske musikliv og med økonomisk støtte på to mio. kroner fra kulturminister Brian Mikkelsen har meldt sig som ansøger.
»Når man bliver valgt som værtsland for åbningsaftenen får man samtidig de bedste profileringsmuligheder. På de store bannere udenfor festivalpalæet vil der stå ’Discover Denmark’, pressemøderne vil dreje sig om dansk musik og der vil såmænd også være plads til konferencer med dansk perspektiv,« udtaler MIC’s direktør Birgit Bergholt.
Kulturminister Brian Mikkelsen deltog ved dette års Midem messe i januar og erklærede ved samme lejlighed 2003 for musikkens år.

Kunstgalleri på nettet
*Via et nyt netgalleri på DR Kulturs hjemmeside har alle nu mulighed for at opbygge en gratis kunstsamling med nogle af landets førende samtidskunstnere.
Galleriet har fået navnet A4-galleriet, fordi kunstnerne indsender deres værker i dette format, således at besøgende kan printe dem ud direkte fra nettet.
Man kan se alle værkerne på www.dr.dk/a4, hvor der også forefindes korte forklarende tekster om værkerne samt forslag til ophængning.
Der er fernisering på galleriet i Montana Mobiles lokaler i Bredgade i København i morgen kl. 17-22. Alle er velkomne.

Kvium hjem til Horsens
*Det er lykkedes bysamfundet Horsens at skrabe penge sammen til at investere i Michael Kviums maleri, Guds krigslist, der blev skabt til hans store Choros-udstilling på Glyptoteket i København i 1991.
Maleriet blev efterfølgende købt af en privat samler, der dog tilbød at sælge det til Horsens Kunstmuseum, der kan bryste sig af landets største Kvium-samling, for 472.500 kroner i slutningen af 2002.
Da budgettet ikke rakte, gik kommunen, byens forretningsdrivende, lokale fonde og borgere sammen om indsamlingen, der nu er tilvejebragt.
Kvium blev født i Horsens og museet byder endnu en gang kunstneren velkommen hjem, når de 12. juni løfter sløret for nyerhvervelsen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu