Læsetid: 2 min.

K’nyt

3. juni 2003


Guddommeligt telefonnummer
*En række almindelig dødelige, der tilfældigvis har samme telefonnummer som Gud – det værende sig nummeret, som Han bruger i en ny amerikansk film, Bruce Almighty – har i dagevis måttet besvare opringninger fra nysgerrige, fnisende eller desperate sjæle, skriver CNN.com.
I filmen spiller Jim Carrey en nyhedsvært på tv, der af Gud er blevet udstyret med guddommelige evner, der gør ham i stand til at udføre handlinger så som at dele en skål tomatsuppe som Jesus delte Det Røde Hav. Guds telefonnummer fremgår gentagne gange af displayet på hovedpersonens personsøger, når de højere magter forsøger at kontakte ham.
Normalt benytter film og tv sig af forkoden 555, der ikke bruges i privat eller forretningsregi. Men i Bruce Almighty har Gud et syvcifret telefonnummer, svarende til reelt eksisterende numre i store dele af USA.
Således har flere truet med at sagsøge filmselskabet, da de efter filmens premiere er blevet kimet ned. Enkelte har modtaget op til 100 opkald dagligt fra folk, der af den ene eller anden grund har ønsket en fortrolig samtale eller uformel sludder med Gud.

Talentudvikling
*Filminstituttet, Danmarks Radio og TV 2 er ved at etablere en ny talentudvklingspulje i forlængelse af Filmforliget for 2003-2006, hvor der over fire år er afsat godt 100 millioner kroner til formålet.
Formålet med projektet er at støtte og inspirere udviklingen af filmens formsprog og fortælling, således at dansk film kan bevare og styrke sin dynamik og diversitet.
Den nye støtteordning afløser Novellefilm, der efter politisk beslutning blev nedlagt som selvstændig institution ved udgangen af 2002.

Dans og jazz i nuet
*I aften kl. 20 er der premiere på forestillingen In Your Head på Teatret Gadesjakket i Odense, hvor danserne bevæger sig rundt i en verden af kaos og facader til nu-inspirerede toner fra jazzgruppen, Trio Chroch.
Koreografen Lise Lønsmann og danserne Joy Anna Hall og Chiara Scheggi har skabt en forestilling, der med ungdommen i fokus tegner et billlede af to mennesker midt i verden – uden rødder og fodfæste, hvor det gælder om at gribe og leve i nuet.

Riverboat Jazz i Silkeborg
*I weekenden 19.-21. juni afholdes den årlige Riverboat Jazz Festival i Silkeborg, hvor blandt andet sejladser på Silkeborgsøerne med live-jazz udgør en nostalgisk attraktion. Der bydes på en lang række koncerter fortrinsvis i traditionel jazz, New Orleans, swing og mainstream-regi, men også med afstikkere til eksempelvis Pierre Dørges New Jungle Globaljazz. Det store trækplaster er saxofonisten Johnny Griffin (USA), der spiller med svenske Jan Lundgren Trio 19. juni. Arrangøren har udsendt et 110 siders – og grundet sponsorer og annoncører – flimrende uoverskueligt program. Koncerter, navne og informationer kan dog også studeres på www.riverboat.dk
cmh

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu