Læsetid: 2 min.

K'NYT

24. juni 2003


Hashboden på Kunstkammeret
*I starten af maj modtog Nationalmuseet en blå hashbod fra fristaden Christiania, så denne kunne blive bevaret for eftertiden, som udtryk for en alternativ dansk kultur.
Hashboden Ryg med hjem, er udsmykket af to af Christianias kunstnere.
Nationalmuseet udstiller fra 25. juni boden i introduktionsrummet til udstillingen Danmarkshistorier 1660-2000, hvor den fremstår nøjagtigt som den stod på fristaden. Eneste udeladelse er indholdet, der er erstattet med brunkul og moleraske, som skal illudere hash.

Latinamerikansk litteraturpris
*De spansktalende landes ambassader i København har besluttet at udskrive en latinamerikansk litteraturpris, der vil blive uddelt hvert andet år. Prisen, der uddeles første gang 10. oktober, har til formål at udbrede den aktuelle latinamerikanske litteratur ved at fremme oversættelser, udgivelser og læsning af fiktion, oprindeligt skrevet på spansk. Den er på 5.000 euro til forfatteren samt 2.000 euro, der tilfalder forlaget som bidrag til oversættelse.
Prisen tildeles en nulevende forfatter for en spansksproget skønlitterær udgivelse, der inden for de seneste to år er udkommet i dansk oversættelse.
Såfremt man opfylder ovennævnte kriterier, kan man sende sit forslag til Den Spanske Ambassades kulturafdeling, Kristianiagade 21, 2100 København Ø.

Direktørskift på Fremad
*Ole Knudsen har i tillæg til direktørposten for Forum, overtaget ditto på Forlaget Fremad, der også er et datterselskab i GB-forlagene. Han erstatter
Niels Kølle, der er gået på pension.
Ole Knudsen er 44 år og har været tilknyttet bogbranchen siden 1985. I 2000 forlod han stillingen som redaktionschef på Aschehoug til fordel for posten som direktør på Forum.

Palæ Bars Jazzpris
*Sangerinden Mona Larsen, der har været en markant skikkelse i dansk jazz og rock i to årtier, vil under Copenhagen Jazz festival, 4. juli kl. 13.30, få overrakt Palæ Bars Jazzpris på 25.000 kroner. Med følger også et portræt af prismodtageren, tegnet af Jørgen Saabye. Mona Larsen er især kendt for sin tid i 80’er-rockgruppen Halberg/Larsen og i jazzorkestret Emborg/
Larsen Group. Hun får prisen for, som det hedder i komiteens udtalelse, »den stædighed, hun har vist, og for den overbevisende emotionelle kraft, der lyser ud af hendes første udgivelse i eget navn (Never Let Me Go, Stunt)«. Mona Larsen er nr. 14, der får Palæ Bars Jazzpris. Blandt tidligere modtagere er Bob Rockwell, Alex Riel, Josefine Cronholm og Hugo Rasmussen. cmh

Musikalske undertoner på nettet
*Undertoner er navnet på en ny musikportal dedikeret til den alternative musik, der vil levere artikler, interviews og plade- såvel som koncertanmeldelser.
Undertoner samarbejder blandt andet med det engelsksprogede musiksite, Supertanker.
www.undertoner.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her