Læsetid: 2 min.

K’nyt

11. juni 2003


Asta Nielsen på festival
*En ny tv-film om Danmarks udødelige stumfilmsstjerne Asta Nielsen får premiere under den første udgave af Copenhagen International Film Festival i august.
Filmen har hentet titlen Afgrunden fra Asta Nielsens genembrudsfilm fra 1910. Den er instrueret af Torben Skjødt Jensen, der høstede mange roser for sin dokumentarfilm Carl Th. Dreyer – Min Metier, og er produceret af Danmarks Radio, som først regner med at vise filmen i sommeren 2004. 87-årige Vera Gebuhr spiller hovedrollen som Asta Nielsen, mens den unge Asta fremføres af Vivian Nielsen, der har spillet en tilsvarende rolle i skuespillet Asta Die Asta, som hun selv skrev manuskript til.
Den mandlige hovedrolle i Afgrunden bestyres af Ole Lemmeke. Lene Tiemroth og Trine Dyrholm er ligeledes på rollelisten.

Formidlerpris
*Svend Bergsøe Fonds Formidlerpris for 2002 blev i går tildelt Skoletjenesten og museumsinspektør ved Nationalmuseet, Jørgen Jensen, oplyser Ritzau.
Skoletjenesten er en pædagogisk serviceinstitution, der udvikler og gennemfører undervisningstilbud for eleverne i blandt andet folkeskolen og gymnasiet.
Tjenesten er et samarbejde mellem Københavns og Frederiksberg Kommuner og amterne på Sjælland og Lolland-Falster samt en række museer og kulturelle institutioner. Skoletjenesten blev hædret med 100.000 kroner og det samme beløb tilfaldt museumsinspektør Jørgen Jensen, der er magister i nordisk arkæologi og europæisk forhistorie. Han kan desuden se tilbage på en litterær produktion, der omfatter adskillige videnskabelige værker om arkæologiske emner.

Menneske versus skulptur
*Fotografen Trine Søndergaard udstiller frem til 24. august under titlen Versus på Thorvaldsens Museum i København. Ligesom Thorvaldsens kunst ikke var hans værk alene, er driften af museet ligeledes mange forskellige menneskers værk. Disse er i det daglige relativt usynlige, men på udstillingens billeder er de kommet i fokus – sammen med deres respektive yndlingsskulpturer. Således handler udstillingen om det moderne menneskes forhold til Thorvaldsen samt om mere generelle modsætninger så som nutid versus fortid, virkeligehed versus kunst og liv versus død.

Århusiansk drama
*Katapult teatret i Århus danner i disse dage ramme om en dramafestival. Festivalen er baseret på de otte bedste manuskripter af 75 bidrag til den netop afviklede dramatikkonkurrence, Ordene ud af hovedet og ind på scenen, og bliver nu opført i såkaldte ’rehearsed readings’. Førstepladsen bliver desuden belønnet med en fuld opsætning på Katapult og en jordomrejse.
Blandt finalisterne finder man to Reumert-nominerede dramatikere.
DramaRama løber frem til lørdag, hvor de tre bedste manuskripter præmieres. Der vil også være workshops, foredrag og seminarer under festivalen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her