Læsetid: 3 min.

Til nettet skiller jer ad

På nettet er det nemt at indlede en flirt, også selv om man er i et fast forhold
25. juni 2003

K@rlighed
»Jeg mødte Johnny, og jeg blev forelsket.«
Sådan skriver en 31-årig kvinde fra Århus til Informations profil Nysgerrige Rita.
De var kærester i halvandet år, da det viste sig, at Dating.dk var mere end blot en mellemstation på vejen til den eneste ene. For manden var blevet afhængig af at date: »Jeg opdagede desværre, at han havde oprettet en ny profil og datet med en. Da jeg fortalte ham om min opdagelse, sagde han rent ud, at han var afhængig af at være på datingen...«
Ved nærmere eftersyn viste det sig, at hans datingforbrug ikke begrænsede sig til en enkelt kvinde, men at han havde haft løbende kontakt med flere.
For nogles vedkommende kan datinglivet udvikle sig til et spind af løgne, hvor det bliver uoverskueligt at holde styr på, hvad man har skrevet til hvem og hvornår.
To kvinder, som er blevet veninder efter at være blevet bedraget af den samme mand, fortæller, hvordan han friede til den ene og spurgte den anden om at flytte sammen inden for samme måned: »Han kunne ikke rigtig selv holde styr på sin kalender.« (34-årig kvinde fra Vestsjælland).

Et væv af utroskab
Der findes ingen eksakte tal på, om danskerne er blevet mere utro efter datingportalernes fremkomst på nettet. En af idemændene bag Dating.dk, Morten Wagner, mener dog ikke, at utroskab er mere udbredt på nettet: »Utroskab er en oplagt mulighed, når man er på nettet. Men mennesker er, som mennesker er. De bliver ikke anderledes, fordi de er online.«
Spørger man derimod brugerne af Dating.dk, er det en udbredt oplevelse, at der bag mange profiler gemmer sig gifte eller folk, der allerede er i et fast parforhold.
For her kan man på ny få lov at opleve kurmageriets sommerfugle og skifte ægtefællens bebrejdende blikke ud med flirtens lange øjekast. Her kan man forføre og blive forført uden først at skulle skændes over opvasken.
På nettet udfordres den gamle myte om, at det er mændende, der er de mest utro.
En 40-årig mand fra Nordsjælland giver netdatingsegmentet ’gifte kvinder’ følgende ord med på vejen: »Så er der de gifte kvinder, der vil have to mænd ad gangen eller have opfyldt andre fantasier, de har, og hvor manden derhjemme intetanende tror, at moderen til hans børn er fromheden selv.«
At oprette en profil på nettet kan udvikle sig til mere end et eventyr, hvor fantasierne skal udleves. For en 23-årig mand fra Århus og en dobbelt så gammel kvinde fra Sønderborg blev netflirten alvor, da de for fire år siden faldt for hinanden. Han var 19, single og bosat i Sønderjylland. Hun var 41, gift, mor til en 16-årig og med bolig i København. Et umage par, som ville have hinanden:
»Det gik hverken værre eller bedre end, at vi efter at have chattet, sms’et og ringet i tre måneder mødtes på et hotelværelse i Odense i en weekend. Vi var dybt forelskede, helt sikkert, men det så noget sort ud med at kunne få hinanden; mange år imellem os, hun var gift og havde i øvrigt en søn, som var tre år yngre end mig... En måned senere mødtes vi samme sted. En måned senere endnu, marts 2000, flyttede vi sammen på Nørrebro, og hun lod sig separere. Vi boede sammen i halvandet år. Det var en fantastisk oplevelse, jeg ikke ville være foruden, men aldersforskellen var for stor. Vi var to forskellige steder i livet, og det går ikke i længden – lige børn leger faktisk bedst.«

*Information er gået på nettet for at tage kærlighedens puls. Dette er den tredje artikel i serien.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her