Læsetid: 2 min.

Olé, olé, olé

11. juni 2003

Spot
Det var ingen målfest i lørdags og heller ingen brandkamp. Men vi vandt, og det var det vigtiste, taget i betragtning hvor mange kræfter der var brugt på begge sider af Skagerrak på at håne modstanderen.
Det har virket voldsomt, men hvor dybt stikker det dansk/norske uvenskab egentlig? Det ville Claus Hagen Petersen, en af Deadlines tre ankermænd, også gerne have svar på. Til formålet havde han inviteret DR’s norske kulturchef Leif Holst Jensen i studiet. Tanken var vel at få et kultursociologisk perspektiv på fejden, men der kom ikke rigtig noget interessant ud af det. Opgaven var også utaknemmelig, al den stund konflikten er om ikke skabt af medierne, så dog næret ad dem for at booste oplaget.
Dén strategi fortsatte dagen derpå, hvor fjeldaberne ikke alene var blevet sendt hjem. Næh, i Ekstra Bladet kunne man læse, at de slagne nordmænd måtte drukne sorgen i dansk øl. Større kan ydmygelsen vel næppe blive.
Men dårligt har vi fået armene ned, før vi skal til det igen. Vi (altså det danske herrelandshold i fodbold) møder i aften Luxembourg i en kamp, der beskrives som blot en ekspeditionssag. Som almindeligt fodboldinteressert havde jeg nok sat mig til skærmen alligevel. Hvis ikke den blev sendt på TV3, som ikke indgår i min programpakke.
De øvrige kanaler har smidt håndklædet i ringen i erkendelse af, at intet kan konkurrere med fodbold. De sender derfor serier og genudsendelser. Og de udenlandske kanaler er en ringe trøst. De sender også fodbold.

Summa summarum: Det bliver en tv-fri aften, da tanken om på en almindelig onsdag aften at belemre venner eller bekendte, der måtte have et bedre udbud af kanaler, trods alt er fremmed.
Jeg nåede helt til TV5 Europe i et desperat forsøg på at finde noget, jeg gad se. Sent i nat (det bliver noget med at sætte videoen til) sender de et næsten halvanden time langt kulturmagasin. Hovedtemaet er »Journalister og magten« og handler om, hvorledes journalister og magthavere knyttes stadig tættere sammen.
Gæsterne er blandt andre Ted Stanger, der er Newsweeks korrespondent i Paris. Og Christine Ockrent, der er fransk tv’s grand-old-lady. Hun er aktuel med en biografi om journalisten Françoise Giroud, der var med til at stifte tidsskriftet l’Express.
Hvad har det med fodbold at gøre? Indrømmet ikke så meget. Men undervejs anmeldes også udenlandsk litteratur, og et af indslagene handler om den polske forfatter Ryszard Kapucinskis seneste bog Fodboldkrigen, om hvorledes Salvador og Honduras i 1967 gik i krig, sådan for alvor, over en fodboldkamp. Det skal nok sætte tingene i perspektiv.

*TV3, Luxembourg-Danmark fra 19.00

*TV5 Europe, Campus, 02.27

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu