Læsetid: 2 min.

Politisk revy

14. juni 2003


Utilfredse partimedlemmer
*Hver femte medlem af politiske partier i Danmark overvejer at melde sig ud. Samtidig mener hvert fjerde partimedlem ikke, at deres parti lever op til forventningerne. Det fremgår af den første undersøgelse blandt medlemmerne af de ni største partier, som er blevet gennemført i forbindelse med Magtudredningen. Værst ser det ud for De Konservative og SF. Hver fjerde Konservative og næsten hver tredje SF’er har inden for det seneste år overvejet at droppe kontingentet til partiet.

Ærø forenes
*Den sydfynske ø Ærø bliver til én kommune. Ved en folkeafstemning tirsdag stemte 78 procent for at sammenlægge Ærøskøbing Kommune og Marstal Kommune til én kommune. Imod var 22 procent af de 5730 stemmeberettigede i de to kommuner. Det er tredje gang, det lykkes flere ø-kommuner at sammenlægge deres kommuner. Tidligere er det sket på Bornholm og på Langeland.

Gade gik i protest
*Det tidligere SF-folketingsmedlem Steen Gade har opsagt sin stilling som direktør for Miljøstyrelsen, fordi han ikke føler, at han kan tage ansvaret for de nedskæringer i styrelsen, som VK-regeringen vil gennemføre på finansloven i de kommende år: » Sidste gang var der kommet nye opgaver til under den tidligere regering, som man kunne skære væk. Nu skærer man ikke ind til benet, men i
benet,« siger Steen Gade.
Reaktionen fra de borgerlige partier er dog afdæmpet: »Hvis han ikke har format til at være topchef og kan kigge fremad i stedet for at se tilbage, så er det helt fint, at han har sagt op ved at erkende, at han ikke magter sit job,« siger Venstres miljøordfører, Eyvind Vesselbo.

Konventet er slut
*Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) hilser resultatet af EU-Konventets arbejde velkommen: »Der lægges op til et EU, der er enklere, mere åbent, mere demokratisk og mere effektivt,« siger den danske statsminister. Men EU-skeptikerne raser. Ifølge Dansk Folkeparti er udspillet til en kommende EU-forfatning uforeneligt med den danske grundlov:
»Det er hævet over enhver tvivl, at forfatningstraktaten krænker den danske grundlov på en række punkter, og det finder jeg stærkt beskæmmende og meget bekymrende. Det vil selvfølgelig medføre et klart nej fra Dansk Folkeparti, ligesom det nødvendigvis må medføre en folkeafstemning om, hvorvidt vi skal ændre den danske grundlov af hensyn til EU-forfatningen,« siger partiets næstformand, Peter Skaarup.

Virksomheder tjekkes
*Landets 200.000 virksomheder skal have tjekket arbejdsmiljøet. Beskæftigelsesministeren vil oprette en ny enhed i Arbejdstilsynet, der i de kommende år skal screene arbejdsmiljøet på alle virksomheder i Danmark. Hvis screeningen giver mistanke om et dårligt arbejdsmiljø, bliver virksomheden underlagt et grundigt kontroleftersyn. Til gengæld vil virksomheder, der slipper godt fra screeningen, blive fritaget for tilsyn.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her