Læsetid: 3 min.

Skønhed forpligter

Afgangsshowene fra de kreative uddannelser pirrer byen denne uge – med nye mix af hud og indpakning
21. juni 2003

Afgangsshow
Hud er ikke bare hud. Heller ikke hos de modeller, der køligt gongrede ned ad podiet på deres lange, tynde ben ved afgangsshowet for Københavns Mode & Designskole i torsdags. Der er solariehud og bleghud og rødmeleret hud, og der er blankglat hud og dimsehud – og så er der divahud og barberet hud, der noprer.
Korsager er heller ikke bare korsager. Der er både læderkorsager og brokadekorsager – med snøreliv eller knaplukninger. Men trenden her i sommeren 2003 er altså snøreliv, der rammer overkroppen ind, sådan fra navlen til barmens skvulpekant. Brysterne skal stadig kunne læne sig ovenud, hvis de får lyst.
Der var nu ikke så megen lyst over pressevisningen på det gamle Frame på Lyngbyvej – snarere en lettelse over, at 12 centimenter-hælene ikke gav efter under bjørneskindshuer og drilske tournure-kjoler. Til gengæld udstrålede modellerne en styrtende stolthed over at bære kollektionerne fra de 11 færdiguddannede potentielle topdesignere. Både kvinder og mænd havde det sædvanlige ’jeg-er-lige-så-sej-som-jeg-ser-ud’-udtryk, men smilene lå inde bagved glitterøjenskyggen. Som da den sexede fyr med kohl og amorlæber smed sin groftklippede jakke selvironisk hen over skulderen.

Drømmeøjne
Nogle af kreationerne svævede i sig selv. Andre blev løftet af modellen. Mette Buus’ showstopper af en brudekjole – ophægtet tylsbrus med påsyede, prikkede fuglefjer og skødesløs korsagebælte med indsnøringsstrimler – blev ovenud vidunderlig, fordi en velproportioneret brunette med blødt skulderdrive og blanke drømmeøjne vandrede afsted med den. Det viste sig at være Hedvig Molin fra Unique Models. Hun har 12 års professionel erfaring i den hippe branche. Og hun har en hud så indbydende, at man kunne komme til at strække hånden op mod podiet – sådan bare for at mærke englehud en eneste gang.
»Jeg stråler nok bare ekstra i dag, fordi jeg går for Mette,« sagde Hedvig – i modelbranchen er fornavne den foretrukne branding. »Jeg er vildt stolt af, at hun har skabt den kjole præcis til mig.«

Modelskoene passer
Her var det, at et samarbejde mellem de kunstneriske skoler kunne komme på tale, tænkte en naiv reporter. For hvordan ville det egentlig se ud, hvis afgangseleverne fra Skolen for Moderne Dans hoppede i kludene hos designerne?
Danseelevernes afgangsforestilling i tirsdags på Dansescenen viste, at det formodentlig slet ikke ville kunne lade sig gøre. De fleste af de 10 danseelever er godt nok modelhøje, og et par af mændene har også skuldre til modeltjansen. Men kvinderne har knogler med jordisk tyngdekraft – tilsat duvende depoter af den feminine slags. De ville med andre ord ikke være til at skrue ned i miniskørterne, men modelskoene i str. 39-40 så også ud til at passe. Deres hud på lårene var svær at bedømme i det farvede scenelys, og kinderne glitrede af sved.
Koreografisk var danserne stakåndede i Per Jonssons hundesvære koreografi – en catwalk havde været den rene afslapning for danserne. Til gengæld var deres ansigter fulde af indlevelse i en grad, som man sjældent ser det hos moderne dansere. Disse danseres øjne var på vej ind i drømmen. Ligesom Hedvig.
Ikke alt tøj og alle dansebevægelser handler om kunst, men det hele handler om æstetisk. Som Unique-dronningen Jaqueline Friis-Mikkelsen siger i det nyeste nummer af magasinet Topmodel:
»Jeg synes, at skønhed forpligter.«

*Afgangsshow, Københavns Mode & Designskole, Frame, torsdag.
Designere: Henriette Fournais, Petronella Hegenfalk, Aysel Kürtür, Marianne Moen, Rijanne Cecilia Jensen, Mette Buus, Linda Jeanette Damgaard, Pernille Juul, Anna Schmidt Risak, Cecilia Dorothy Motsi, Arnajaraq Silasen
*Afgangsforestilling, Skolen for Moderne Dans, Dansescenen, tirsdag.
Dansere: Thomas Andreasen, Carolina Bäckman, Michaeli Bredkjær, Jonas Carlsson, Jannik Elkær, Kristian Gottliebsen, Hedvig Hjetland Lykke, Malin Holmberg, Tanya Kikkenborg, My Lindblad, Rikke Storgaard, Ellesiv Vestreim Selseng
*Søndag den 22. Juni er der afgangsshows på skolerne på Holmen. Brunch og jazz på Arkitektskolen fra kl. 10.30...

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her