Læsetid: 2 min.

De får bolden til at rulle

30. juli 2003

Spot
Efterhånden er der kun én fodboldkanal i Danmark. Én kanal der kan producere fodbold-tv så professionelt, at det giver mening at se andet end selve kampen, og én kanal hvis værter, kommentatorer og billedkvalitet gør det så godt, at det diskvalificerer andre udbydere. Vi taler om Tv3.
Tv3 har da også sat sig på stort set alt det fodbold, der er værd at se, og det er sjældent konkurrenterne får lov (eller har råd) til at vise ordentlig bold. I stedet forsøger specielt Tv2 og DR at bilde os ind, at dansk kvindehåndbold skulle være en intens og spændende sportsgren, og i de korte sportsnyheder har de i mangel på licenser gjort plads til obskure boksestævner, volleyball, bordtennis og motorløb, ingen har hørt om. Når de landsdækkende kanaler undtagelsesvis får lov at vise international fodbold eller bare superliga bliver, Tv3’s professionalisme først rigtig tydeligt.

Tv3 er enevældig på området. For det første er der SAS-liga-dækningen i Onside, der har eks-fodboldspiller Jakob Kjeldberg som vært (og en kvindelig medvært, men det kan være lige meget). Kjeldberg har langt om længe fundet en passende mine til tv og virker trods den vel volumeniøse stemmeføring naturlig og overbevisende i sine præsentationer. I interview med fodboldeksperter, trænere og spillere formår han desuden at gå det skridt videre med sportsjournalistikken som meget få tv-journalister gør. Han forskåner os for spørgsmål som »Første halvleg?«, »Presfodbold??« og »I taber med et enkelt mål?«, men har et godt blik for det interessante ved spillet, og er ikke bange for at gå til ’ofret’.
Selve produktionen af kampene er også udført med stor klasse. Selv ligegyldige kampe midt i tabellen kan få et snert af stjernestøv over sig med flotte superslow gengivelser og gode kommentatorer som Carsten Werge og Sven Gehrs. Sidelinje-reporterne er også blevet en vellykket instans. Med små lyninterview med hjælpetrænere og spillere, der er blevet smidt ud, giver de ofte en ekstra dimension.
Derudover dækker Tv3 Champions League. Her giver kampen på skærmen selvfølgelig sig selv, men medkommentatorer som Birger Peitersen, Michael Schaefer og Per Frimann står rigtig godt til Svend Gehrs og Carsten Werge. Deres medlevende kommentering og skarpe analyser forringer bestemt ikke kampen.
Der kan være en vis ræson i at landskampe bør vises på landsdækkende tv, men Champions League og Superliga hører hjemme på Tv3 – bare ikke i aften, hvor Tv2 viser FCK mod et surt maltesisk hold, i kvalifikationsrunden til CL. Vi venter med en blanding af spænding, skepsis og en vis nervøsitet for, at Claus Elgaard er kommet hjem fra Frankrig, eller om Jan Mølby sidder i kommentatorboksen og er gnaven.

*TV2 kl. 19.55: FCK-Sliema Wanderers

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her