Læsetid: 2 min.

Hurra, dametennis

3. juli 2003

Spot
Tennisturneringen Wimbledon nærmer sig sin afslutning. Hos kvinderne er vi nået frem til semifinalerne, som efter planen spilles i dag, og ganske som beregnet er det de fire bedst seedede, der er tilbage. Verdensetteren Serena Williams og søsteren Venus. Belgierne Clijsters og Henin-Hardenne. Det var sådan set forudsigeligt, men det er ikke kedeligt. Tværtimod: Dagens semifinaleprogram er det bedste, man kunne håbe på, idet det byder på to uforudsigelige opgør.
»Nå, hurra, sådan er det sgu da nærmest altid i sport,« kunne én fristes til at indvende, og det er da også sandt. Bortset fra at uforudsigeligheden tager sig særligt tiltrækkende ud i dametennis, hvor den de sidste mange år har været en sjælden gæst: Verdens bedste kvindelige tennisspiller var vitterligt verdens bedste, og så måtte de andre bare kæmpe om sølvet.
Sådan var det med tennisdronningen Steffi Graf, den uhyre sympatiske tysker, der i årevis kedede tennispublikummet ihjel. Ikke kun fordi hun nærmest altid vandt, men også på grund af måden: Slicet baghånd, slicet baghånd, slicet baghånd, slicet baghånd, slicet baghånd: Slicet baghånd indtil modstanderen blev vanvittig af slicet baghånd og for udfrielsens skyld og fuldt bevidst om konsekvenserne spillede Steffis hammer af en forhånd, hvorved pointet blev hendes.

Sådan var det i mange år, så kom Monica Seles, som blev afløst af Martina Hingis, derpå Lindsay Davenport, Venus Williams, Serena Williams. Okay, det hele isprængt noget Sanchez-Vicario og sådan nogle, men der var altid én, der bare var den bedste.
Nu gik man så og troede, Williamssøstrene som en slags tohovedet Tiger Woods skulle plage sporten i årevis med deres whambamthankyoumam tennis. Noget med, at de før finalerne skulle trække lod om, hvem der denne gang skulle hjemføre trofæet. Årets første Grand Slam turnering, Australian Open, blev helt efter bogen vundet af Serena. Det var såmænd hendes fjerde Grand Slam-sejr i træk. Og i alle fire finaler havde hendes modstander været storesøster Venus, selv flerdobbelt Grand Slam-vinder og tidligere verdensetter. Det lignede en tanke, men så kom French Open:
Serena, den forsvarende mester, røg ud i semifinalen mod belgiske Justine Henin-Hardenne. Venus var sensationelt blevet ekspederet ud endnu tidligere i turneringen. Henin-Hardenne og landsmanden Clijsters spillede finalen, som Henin-Hardenne vandt.
På denne baggrund må man glædes over dagens semifinaler. Serena kan få revanche for sit semifinalenederlag i French Open, idet hun møder Justine Henin-Hardenne. Venus møder Kim Clijsters.
Det er de fire bedste i verden, og der er ingen klare favoritter.

*Wimbledon, TV2 zulu, 14.00-21.00

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her