Læsetid: 2 min.

Jazz på en lyserød sky

4. juli 2003

Spot
Man kunne jo også tage skridtet fuldt ud og udelukkende høre radio på sådan en dag. En udsendelse med titlen Her har jeg rod... kunne udmærket interessere undertegnede, der selv har en del rod på sit kontor.
Nåenej... ved nærlæsning viser den sig at handle om kendte menneskers barndom, i dag Alice Hellelands.
Det vil være oplagt at tune ind på P2, hvis man gerne vil følge med i Copenhagen Jazz Festival, der starter netop i dag. (Bedre er det selvfølgelig at være til stede live.)
Mens tv holder lav profil, sørger Ib Skovgaard, Karsten Vogel, Peter H. Larsen, Ole Matthiessen og andre af radioens folk for, at vi får, hvad vi skal have, af både forproduceret stof og direkte fra festivalen.
Jazzen er en både død og levende kunstart. Den fik sig et skud for boven, da rock og
beat tog over i 1960’erne, men under festivalen liver den gevaldigt op og kan mageligt på sine 10 dage trække 100.000 tilhørere.
Det charmerende er, at man kan gå rundt på en lyserød sky af musik fra plads til gade til torv, mens forskellig slags jazz glider over i hinanden. Eller man kan købe billet til en af de mange koncerter, hvis der ikke er udsolgt, hvad der plejer at blive.
I alt 700 små og store begivenheder kan man vælge i mellem.

Siden 1979 har festivalen fundet sted, men egentlig er den en udløber af, at København langt tidligere blev en international jazzby i kraft af spillestedet Montmartre i St. Regnegade, der virkede som en magnet på udenlandske musikere. Koryfæer som Dexter Gordon, Stan Getz, Thad Jones, Kenny Drew, Ben Webster og Oscar Pettiford slog sig ned i byen. Sidstnævnte giftede sig dansk og fik tre børn, som fik navnene Cello, Celine og Celeste. Selv spillede han gulvbas.
Sonny Rollins, Oscar Peterson, Dixx Gillespie, Herbie Hancock og Keith Jarrett har gæstet festivalen, der i år får besøg af bl.a. stjernenavnene Cassandra Wilson og Herbie Hancock.
Der spilles også på utraditionelle steder som f.eks. Københavns Politigård, hvor Pierre Dørge trænger ind, og hvis man lige skulle til at brokke sig over, at der ikke er mobile jazzorkestre op og ned i gaderne ligesom i det gamle New Orleans, så må man tage sig i det. Der vil være Street Parade.

*Radioens P2: Kl. 9.10 – Copenhagen Jazz festival 2003.
Kl. 19.00 – Jazzaften
Kl. 19.01 – Stardust med jazzevergreens og lytterønsker.
Kl. 20 – Jazzprofil: Cassandra Wilson.
Kl. 21 – Jazz Nyt.
Kl. 22 – Jazz Live. Fra gårsdagens Ben Webster prisfest

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her