Læsetid: 2 min.

K’nyt

9. juli 2003


Odense Film Festival
*Odense Fim Festival vil i dagene 11.-16. august vise internationale kortfilm for 18. gang. Festivalen har siden 1997 endvidere tilføjet programmet danske kort- og dokumentarfilm.
I år er juryerne blevet udvidet med en ungdomsjury, ligesom der også er tilrettelagt et særligt program til børn og barnlige sjæle.
Den nationale jury består af instruktøren Elisabeth Márton, fotografen Per Bak Jensen samt forfatteren T.S. Høeg, mens den internationale jury tæller instruktøren Emma Davis, Jens Rykær, der er rektor på Den
Europæiske Filmhøjskole i Ebeltoft samt instruktøren Laurissa.
Vores egen filmanmelder Christian Monggaard tager plads i pressejuryen med Jesper Mads Eriksen og Linda Bang Jessen.
Der er fri entré til alle visningerne og programmet kan ses på www.filmfestival.dk

Hafnia Punk filmatiseres
*Benn Q. Holms roman Hafnia Punk skal filmatiseres. Bogen bygger på fire fodboldfans, der følger favoritholdet FCK i tykt og tyndt.
Filmen skal instrueres af Torben Skjødt Jensen, der er erklæret og inkarneret FCK-fan.
Filmselskaberne Rex Film, Point of no return og Mohr Hansen Strategies har dannet et nyt selskab, der skal forestå produktionen af filmen. Det Danske Filminstitut (DFI) har tidligere givet manuskriptstøtte til filmen og det nydannede selskab, Hafnia Punk Productions har indgået aftale med forfatteren Peter Asmussen om at skrive med på en revideret oplæg til filmen, ligesom Benn Q. Holm også er integreret i projektet.
Selskabet har fået tilladelse til at benytte Parken som ramme for optagelserne, samt til at iklæde skuespillerne klubbens træningsdragt.

Pris til DR-Dokumentar
*DR-Dokumentars udsendelse Tilbage til Bagdad blev ved den internationale tv-festival i Monaco præmieret med en guldnymfe.
Programmet, der blev vist på DR1 i januar, er lavet af journalisten Jacob Adrian Mikkelsen.
I udsendelsen følger tv-holdet en kvinde og hendes irakiske far bosat i Danmark, på deres rejse tilbage til Irak for at sige farvel til familien, forud for krigen.
DR arbejder i øjeblikket på en opfølger til udsendelsen.

Svend Asmussen hædres
*Jazzlegenden og violinisten Svend Asmussen blev mandag aften belønnet med Dansk Musiker Forbunds hæderspris på 40.000 kroner. Den 87-årige Asmussen modtog prisen i forbindelse med den koncert, han og hans kvartet gav i Glassalen i Tivoli som led i Copenhagen Jazz Festival.
Prisen, som er kollegernes anerkendelse og hæder, blev overrakt af formanden for Dansk Musiker Forbund, Anders Laursen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu