Læsetid: 2 min.

K’nyt

1. juli 2003


Eksport-tv
*Danmarks Radios kontroversielle tv-dokumentar om det danske EU-formandskab, Fogh bag facaden, er blevet en usædvanlig eksportsucces, oplyser Ritzau.
Således har 20 lande indtil videre udbedt sig portrættet af statsminister Anders Fogh Rasmussen i tiden op til EU-topmødet i december, til gennemsyn. BBC i Storbritannien, ARD i Tyskland, SVT i Sverige, NRK i Norge og tv-stationer i Frankrig, Litauen og Polen har allerede vist programmet, mens DR nærmer sig en aftale med Tyrkiet, Israel, Grækenland og Finland. Udover at sælge hele programmet har DR solgt så mange klip til udlandet, at det kun kan sammenlignes med to tidligere aktualitetsprogrammer: Tavshedens pris om doping i cykelsporten samt Indefra, der tilbød Christiansborg-politikerne en bodytequila.

Århus International Jazz Festival 2003
*Vel nok i skyggen af Copenhagen Jazz Festivals jubilæum byder Århus International Jazz Festival igen i år på et stort og broget program fra 12.-19. juli. Med mere end 170 koncerter på århusianske spillesteder, caféer og torve – med besøg fra blandt andre Svend Asmussen, Bill Frisell, Richard Bona, Randy Brecker & Bill Evans, Laurent de Wilde, Gonzalo Rubalcaba & David Sanchez, Jon Hendricks, Lars Jansson og et hav af danske orkestre er Jyllands hovedstad rammen om en markant jazzbegivenhed. Det 64 sider store program må anskaffes i byen eller beses på hjemmesiden www.jazzfest.dk cmh

Miniopera udstilles
*Et formindsket udgave af det nye operahus vil i løbet af sommeren kunne opleves på Københavns Rådhus. I går åbnede en udstilling af en tre gange to meter stor model af operaen, som vil kunne ses i dagtimerne frem til midten af august. Modellen er opstillet ved Magistrat-trappen i Rådhushallen, og der er gratis adgang.
Byggeriet på Dokøen skal efter planen stå færdigt 1. oktober 2004, således at tæppet til den første forestilling kan gå i begyndelsen af 2005.
Det færdige byggeri på 41.000 kvadratmeter fordelt på 14 etager, hvoraf de fem er underjordiske, vil kunne rumme 1400 tilskuere, oplyser Ritzau.

Lav din egen film i ferien
*Det Danske Filminstituts computerbaserede filmstudie for børn og unge, Film-X, holder ekstraordinært åbent tre uger i juli for at give børn, unge og familier mulighed for anderledes filmoplevelser i ferien.
I Film-X giver 13 computerbaserede aktiviteter mulighed for udforskning af filmmediet. Optagestudierne byder på såvel virtuelle som reelle universer, animation med mere. Således kan man følge filmprocessen fra lydstudiet til klipperummet og tilmed brænde den færdige film over på en cd-rom, som man kan tage med sig hjem.
www.film-x.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her