Læsetid: 2 min.

K’nyt

16. juli 2003


Ny chefredaktør på New York Times
*Journalisten Bill Keller blev mandag udpeget som ny chefredaktør på New York Times.
Keller har tidligere været både redaktionschef og udenrigsredaktør på avisen, og har endvidere ledet dens redaktioner i Moskva og Johannesburg. Han modtog i 1989 Pulitzerprisen for sine reportager om Sovjetunionen.
Keller erstatter Howell Raines, der gik af under stormvejret i juni måned, efter det stod klart, at en af avisens journalister, Jayson Blair, havde digtet en række historier, samt stjålet materiale til mindst 35 artikler. I mellemtiden har den tidligere chefredaktør Joseph Lelyveld, været konstitueret i chefredaktørstolen.

Kroner til Kronborg
*Kronborg vil frem til 2009 blive underkastet betydelige reparationer og vedligeholdelsesarbejder, fremgår det af Slots- og Ejendomsstyrelsens årsberetning. Hertil er der i en 12-års periode afsat i alt 150 millioner kroner. I beløbet indgår udskiftning af kobbertaget, der er delvist gennemført. Der er endvidere lagt ny brolægning, således at adgangen til slottet er blevet bedre. Desuden har man tilbageført noget af fæstningsarealet til dets oprindelige udseende fra ca. 1690.
Forestående er en omfattende udbedring af de gamle voldmure, samt forbedring eller udskiftning af mange af de tekniske installationer, meddeler
Ritzau.

Årets Django d’Or-priser uddelt
*Ved en koncertbegivenhed i Albertslund Musikteater mandag blev årets danske Django d’Or priser uddelt i fire kategorier. ’Jazzperformer of The Year’ blev trompetisten Kasper Tranberg, ’Master of Jazz’ blev violinisten Finn Ziegler, ’Bandleader of Excellence’ blev pianisten
Niels Jørgen Steen og ’Legend of Jazz’ blev trompetisten Palle Mikkelborg.
Django d’Or-priserne, der er en gren af det EU-støttede musikprojekt Swinging Europe, og som også uddeles af nationale juryer til musikere i Belgien, Italien, Tyskland og Sverige, skal fremme den internationale opmærksomhed om europæisk jazz.
www.swinging-europe.com
cmh

Den rette ejer
*Noget tyder på, at den tyske filminstruktør og producent Win Wenders har generobret rettighederne over sine egne film, skriver DR på sin kulturportal.
Det så ellers ud til at Wenders ville miste rettighederne til omkring 20 af slagsen, da postproduktionsselskabet Das Werk blev erklæret konkurs tidligere på året. Instruktørens eget produktionsselskab Road Movies blev en del af Das Werk i 1999 og har produceret film for instruktører som Ken Loach og Gurinda Chadhha.
Road Movies Filmproduktion har produceret samtlige Wenders-film, fra Den amerikanske ven i 1977 til The Million Dollar Hotel i 2000.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her