Læsetid: 1 min.

Nødråb om indgreb

FN vil have stoppet blodsudgydelser nu. Men et indgreb lader vente på sig
23. juli 2003

Det kommer til at tage tid, før de blodige kampe i Liberias hovedstad, Monrovia, bliver stoppet. Den regionale stormagt Nigeria meddelte i aftes, at den ikke vil indsætte soldater, før der er en effektiv våbenhvile, hvilket har lange udsigter. Og USA, som ellers har en del bånd til Liberia, vil heller ikke gribe ind nu og her.
FN’s generalsekretær Kofi Annan opfordrer til »hurtig indsættelse af tropper«.
Både USA og landene i den afrikanske samarbejdsorganisation ECOWAS stiller imidlertid nogle forhåndsbetingelser, før de vil indsætte styrker. Nigeria kræver en våbenhvile, USA vil have krigsforbryderen og Liberias præsident Charles Taylor til at forlade landet. ECOWAS forsøger at få tilsagn fra USA om penge til militær logistik før en troppeindsættelse. I går sagde Liberias forsvarsminister, Daniel Chea:
»Vi hører, at ECOWAS taler om dollar og hvor meget, der skal betales til hver enkelt soldat, inden de kommer hertil. Midt i alle skænderier og diskussioner dør folk her.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her