Læsetid: 3 min.

Ikke så meget pis dér!

Det store publikum fik, hvad de ville have, da Nik & Jay gæstede Midtfynsfestivalen
8. juli 2003

Midtfynfestival
»Vi elsker jer, så kom nu frem,« lyder det fra en utålmodig pige, der er iført pink top, hvid nederdel og lyseblå sneakers. I den ene hånd holder hun en Bacardi Breezer og i den anden en Nokia 3310.
Ved siden af pigen står en lidt ældre fyr, som besvarer hendes udbrud med et himmelhøjt »Jaaah!« Han er iklædt grøn T-shirt, grå joggingbukser og lysebrune sandaler. I den ene næve holder han en oppustelig plastichammer og i den anden skvulper en doven fadøl.
Pigen og drengen har begge blikket rettet mod scenen, hvorpå hip-pop-sællerterne Nik & Jay hvert øjeblik kan dukke op. Og de to forventningsfulde tilskuere er bestemt ikke alene. Rundt omkring dem er en god del af Midtfynsfestivalens 20.000 gæster samlet – og sjældent har så mange plastichamre, fadøller, alkopops og mobiltelefoner været samlet på ét sted.

Solen over Bellevue
Da Nik & Jay endelig vralter ind på scenen i enorme baggy pants, opløses den sms-tunge eftermiddagsluft af et massivt jubelbrøl. Og da FM-parasitten »Hot« kort tid efter bliver fremført af de to Værløse-drenge i alt for stort tøj, synger tusindvis af stemmer med på ordene om at flirte varmblodigt, imens solen går ned over Bellevue. Ikke en eneste sjæl i den istemmende forsamling synes dog at tage sig noget videre af, at solen rent faktisk aldrig er gået ned over Bellevue. Dér stiger den nu engang op!
Men om teksterne nu også lige flugter med realiteterne, er ifølge 16-årige Mille K. Hansen aldeles ligegyldigt.
»Det er da fuldstændig lige meget. Det er da bare for svedigt der her. Vi danser, synger og drikker til musik, vi allesammen kender. Til mange af de andre koncerter på festivalen, kender man ikke rigtigt dem, der spiller, og så er det altså ikke lige så sjovt. Vi vil have hits, vi kender fra radioen. Alt det andet behøver vi slet ikke, for...«
Mille opgiver videre forklaring og lader sig rive med af de indledende toner af »Elsker hende mere« – en af platinplade-duoens talrige landeplager.
Denne eftermiddag er Nik & Jay
i sandhed verdensstjerner. Men det forhindrer dem nu ikke i at arbejde hårdt på at behage det veloplagte publikum. De udfører således deres nysselige hiphop-koreografier med forbilledlig koncentration, synger deres sange med velafmålt storkøbenhavnsk dialekt og flirter særdeles professionelt med de mange rødkindede piger på de forreste rækker. Ingen slendrian her!
Og Hans Nielsen, 36, er da også særdeles tilfreds, da Nik & Jay er gået af scenen.
»De to knægte leverede virkelig varen. Ikke så meget pis dér! Det er lidt ligesom, når Lars Lilholt optræder. Ikke ligesom koncerten med de der Kitty Wu, som jeg så noget af i torsdags. Det er ikke for den slags mærkelig larm, jeg kommer for. Det er derimod for oplevelser som den her med Nik & Jay. Og sådan tror jeg, de fleste har det her. Folk kommer for at drikke og for at høre musik, de kender. Og hvis nogen synes, det er for kedeligt, kan de jo bare tage til Roskilde – dér kan man høre al den underlige musik, man vil.«
Hans klør sig i nakken og gør mine til at forlade pladsen. Men inden han forsvinder, når han lige at sende et fromt ønske til festivalens ledelse:
»Jeg håber, at de der bestemmer husker på, at det her skal være en folkefest og ikke alt muligt andet. Skål!«

*Nik & Jay på Midtfynsfestivalen, søndag eftermiddag

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her