Læsetid: 1 min.

Asien i Danmark

8. august 2003


(2. sektion)

Kulturblanding

*Handel
Danmark eksporterer dobbelt så meget til Asien nu som for 30 år siden. Cirka 10 procent af Danmarks eksport går til Asien.

*Kampsport
i forskellige udformninger fra Østen er populære. Over 25.000 danskere dyrker dem.

*Rejsemål
Der er mange flere unge danskere, der tager rygsækken på og rejser til Asien, end der er unge, som tager på interrail i Europa.

*Stjernestatus
Danmark har en superstjerne, som vi ikke kender til. Peter Corp Dyrendal er født i København og har thailandsk mor og dansk far. Han er 27 år og opvokset i Danmark, men lever nu som sanger, model og skuespiller i Thailand. Hans første plade, Peter, solgte over 800.000 eksemplarer.

*Mad
I Danmark bliver der solgt mere end 300.000 flasker soya og 500.000 dåser kokosmælk om året.

*Biler
I Danmark kører der tre gange så mange Toyotaer, som der kører Volvoer rundt på gaderne.

*Turister
Kinesiske turister bruger i gennemsnit 2.800 kroner per døgn, de er i Danmark. Japanerne bruger hele 4.400 kroner.

*Befolkning
Der bor godt og vel 3,3 milliarder mennesker i Asien. I Europa er tallet cirka 700 millioner. I år 2050 forventes antallet af indbyggere i Asien at nå op på 5 milliarder. I Europa derimod vil befolkningstallet være faldet til 650 millioner.

*Mere mad
Et kig i telefonbogen afslører, at der ligger mindst fem japanske restauranter i København. Til sammenligninger ligger der kun en dansk restaurant i Tokyo. Den hedder Café Daisy.

*Kontakt
Forbindelsen til Asien er slet ikke så ny. Den kan spores helt tilbage til vikingetiden for mere end 1.000 år siden. Dengang krydsede Silkevejen og vikingetogterne hinanden, og man har således fundet asiatisk silke på en skjorte i en vikingegrav i Nordjylland.

*Made in Asia
De fleste danskere har med Asien at gøre i hverdagen. Kig bare på din computer, dine sko, dit tøj, din bil, maden, legetøjet eller musikanlægget. Der er stor sandsynlighed for, at meget af det kommer fra Asien.

*Læs mere på www.altomasien.dk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu