Læsetid: 1 min.

Auken: Folkeafstemning om naturen

Hvis regeringen gennemfører sine bebudede svækkelser af naturbeskyttelsen, vil S kræve folkeafstemning
20. august 2003

»Der er overhovedet ingen tvivl om, at mit parti mener, at en folkeafstemning vil være en god idé, hvis regeringen gennemfører de ændringer af naturbeskyttelsen, vi nu véd, den lægger op til.«
Det siger Socialdemokraternes tidligere miljø- og energiminister Svend Auken.
Forslaget om en folkeafstemning blev 8. august fremsat på lederplads i Information. I weekenden fik det tilslutning fra SF. For at sende en lov til folkeafstemning kræves efter grundloven, at mindst 60 folketingsmedlemmer skriver under på kravet. Socialdemokratiet og SF råder tilsammen over 64 mandater i Folketinget.
»En folkeafstemning vil udløse en tiltrængt debat i befolkningen,« fremhæver Svend Auken. Han mener, at en folkeafstemning også vil aktivere de grønne organisationer. Som forslag, der – vedtaget som lov af regeringspartierne og Dansk Folkeparti – bør udløse folkeafstemning, nævner Svend Auken:
»At man fjerner Naturklagenævnet, at man fjerner det centrale indseende med det kommunale skøn på natur- og miljøområdet. At man svækker planlægningslovens kystbeskyttelse. At man fjerner eller begrænser naturfredningsforeningens ret til at rejse fredningssager. At man svækker skovlovens bestemmelser som fredskovpligt og at man ophæver lovbeskyttelsen af særlige naturtyper og kulturminder.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her