Læsetid: 1 min.

Fattigfest på Gyldendal

Høj og lav, de var der alle sammen til Gyldendals Bogfest 2003, hvor direktøren uddelte politiske ørenfigner til højre og venstre, men ikke nævnte den økonomiske krise med et ord
29. august 2003

Bogfest
Gyldendals bogfest minder lidt om en lørdag aften på diskotek. Det er åbenlyst helt yt at komme som de første, så helt op til klokken 16 er forlagets gård i hjertet af København så godt som tom. Kun befolket af servitricerne bag bordene under de grønne teltduge og enkelte – håbløst utrendy – tidligt ankommende gæster.
Men så kommer de. Og det går stærkt. Så klokken 16.20, da Johannes Riis tager ordet, er gården propfuld.
Og direktøren for Gyldendal, der tidligere har bekendt sig som skabs-borgerlig, benytter i den grad lejligheden til at skælde ud på regeringen. Alt fra statsministerens undsigelse af smagsdommere til dens leflen for Dansk Folkeparti i værdidebatten står for skud.
»Det har aldrig været nogen skade til at spørge sig om, før man går ud og laver verden om,« læser Johannes Riis ordret op fra sit manuskript.
Og sine mangelfulde oratoriske evner til trods underholder han på imponerende vis de prominente gæster.
»Aldrig har venstreorienterede været så uvillige til at gå i dialog,« fortsætter han og får næsten fordelt de verbale prygl ligeligt på det politiske spekter.
Og gæsterne – Pia Tafdrup, Klaus Rifbjerg, Kim Fupz Aakeson, Kirsten Thorup, Jan Sonnergaard, Ib Michael, Morten Sabroe, Jørgen Leth og en masse andre, der uden tvivl fortjener at blive nævnt – klukker, hvilket i denne omgangskreds må tolkes som et latterbrøl. Da det har lagt sig og Johannes Friis forladt mikrofonen, går der igen disko over Bogfest 2003. Med trængsel i baren og desperate blikke hos alle, der har stået alene i mere end 20 sekunder.
Der mangler egentlig bare noget høj musik og et dansegulv, så ville deres udsendte føle sig helt hjemme.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu