Læsetid: 4 min.

Fem afgørende minutter

Liga-oprykkerne bød på moderat godt spil og unødvendig spænding, da Frem vandt sin anden sejr i træk
18. august 2003

Fodbold
I går var det blevet hverdag igen i den del af Sydhavnen, som hedder Valby alle andre steder end derude, hvor suset fra Kalveboderne ikke bare er en talemåde. Men mens man for to søndage siden hverken kunne komme frem og tilbage for intensitet og 7.000 tilskuere til kampen mellem Frem og Brøndby, var der godt med plads før matchen mod den anden liga-oprykker Herfølge, klubben, som i 2000 absurd nok blev Danmarksmester.
En halv time før kick-off var der vel lige så mange – eller få – tilskuere i Valby
Idrætspark, som der plejer at være til DM i atletik, men alligevel var det tid til den første attraktion. Programmet skal holdes. Især når det er trykt på glittet papir.
Den tidligere brummer i den lige så forhenværende verdenssensation Aqua, Rene Dif, ville give et par smagsprøver på sin kommende cd. Han og hans dansepiger tog det pænt. Ikke mindst da der blev sat et forkert bånd på, men i gang kom han da, ham speakeren introducerede som »en af de store danske entertainere og sangere«.
Intet kan være så ubarmhjertigt som udstillet fortid på en alt for stor græsplæne i hamrende solskin, men så kunne man da få hentet kaffe og træstammer og spurgt til fællesarbejdet i kolonihaven.

De faste pladser
I det hele taget er fortiden altid meget nærværende i Valby Idrætspark.
Glemt er ikke dengang en tv-journalist var ved at komme op og slås med Frem-legenden Pauli Jørgensen, fordi han sad på Paulis plads. I dag mindes man Pauli Jørgensen med en lounge i nedtonet Brixtofte-stil, og alle har faste pladser. Også i folkets hukommelse. Her er Ole Mørk en sand arbejderhelt. I modsætning til manden, der faktisk lagde grunden til Frems nuværende hverdagseventyr, træner Johnny Petersen.
Han blev fyret til fordel for den unægteligt mere karismatiske og dermed sponsorvenlige Mørk, og er i dag cheftræner i netop Herfølge (hvor Mørk og dennes assistenttræner Svend Knudsen i øvrigt også har arbejdet). Mørk og Petersen er ikke på talefod. Ja, faktisk lader Petersen som om, Mørk ikke eksisterer. Det må siges at være lidt af en præstation, men i og for sig ret velgørende. Det er altså ikke diplomati og tilstræbt professionalisme det hele. Ondt blod kan sagtens give godt spil.
Selvfølgelig var der ingen, der kunne forudse det, men kampen mellem SAS-liga-oprykkerne bliver reelt afgjort fem minutter før pausen, da udeholdets målsøger, den firskårne, men normalt meget bevægelige Chris Hermansen ubegribeligt nok tonser forbi mål på en 200 procents chance alene med Frems nyindkøbte reservemålmand Jørgen Nielsen, der gør sig meget bred. Fire minutter senere finder en meget målbevidst spillende Mirko Selak fra fløjen u21-debutanten Søren Larsens træfsikre hoved, og så står det 1-0 til Frem.
Sådan så det ikke ud fra starten, hvor de meget ærgerrige Herfølge-spillere så ud til at jagte mere end det ene point. Især højrefløjen, engelske Matthew Turner, voldte Fremmerne problemer med giftige indlæg, men i midterforsvaret ragede Diego Tur op, og da samtidig Bosun Ayeni spillede sin måske hidtil bedste kamp for Frem, og Ketil Clorius virkede som om han havde fået selvtillid igen efter rundbarberingen mod Brøndby, tilsagde spillets logik, at hjemmeholdet fik mere og mere spil.
I 15. minut signalerede Søren Larsens langskudsforsøg, at Frem var ved at få styr på den 4-4-2-opstilling, der var en nødvendighed med spilkrumtappen Søren Krogh skadesramt. Og efter pausen lignede det i den første halve time spil til et mål, Herfølges.
Navnlig Mirko Selak fik trommerne til at tordne hos Frems hard core fans. I halvlegens 2. minut afdribler han det halve forsvar, fire minutter senere er han ved en løs chance tæt på at cementere sejren, men hans skud kysser krydset, og fire minutter senere nedlægges han i feltet, men må se gult kort. For film. Da stod Ole Mørk op!
De sidste 30 minutter blev meget lange for hjemmeholdets tilhængere. Herfølge fik en masse spil, men i al deres ubeslutsomhed ikke noget afgørende spilovertag – bl.a. fordi den tidligere landsholdsspiller og spillende assistenttræner Allan Nielsen får for lidt ud af det. Han virker ganske enkelt ikke i form.
Farligste situation opstod symptomatisk nok, da Jørgen Nielsen i 30. minut går helt galt af et indlæg, men Ole Mørk kan sætte sig ned igen.
Boldklubben Frem er efter fire kampe nummer seks i tabellen med seks point. Hemmeligheden? Den kan måske søges i disse ord fra kampprogrammet: »Sammenhold og lyst til at komme frem på banen giver de bedste resultater.«
Nå, nej, undskyld. Det er fra en annonce for Socialdemokraterne under overskriften ’Det er med fodbold som med politik’. Vi er vel i Anker Jørgensen-land. Han var der ikke, men det var overborgmesteren, der gav sine børn is, drak danskvand og prøvede at glemme, at ’hans’ klub, B93, havde tabt 4-5 til Ølstykke tidligere på dagen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu