Læsetid: 1 min.

Klip

15. august 2003


(2. sektion)

v./Morten Piil
*Hedebølgen går hårdt ud over biograferne. Ingen af de fire danske film på bio-repertoiret blev sidste fredag-lørdag-søndag set af over 1.000 tilskuere. Alligevel vil det nok overraske nogle, at det var premierefilmen Linda Wendels Baby efter Kirsten Thorups roman, der blev set af færrest, nemlig 450 på 11 biografer.

*Jesper W. Nielsens Manden bag døren, der har premiere i dag, er langt mere opreklameret og aspirerer som konkurrencefilm til Copenhagen-festivalens Golden Swan-priser. I filmens fortekster har Jesper W. Nielsen droppet sit Nielsen-navn og hedder nu mere slagfærdigt Jesper W. Instruktøren har længe været beundret af en inderkreds, men først med succesen Okay er han på vej mod at blive kendt i bredere kredse. I Manden bag døren genoptager han sit samarbejde med den legendariske svenske skuespiller Per Oscarsson, der allerede i 1996 medvirkede i Den sidste viking, hvor han overspillede i monstrøs grad. Overspille gør han også i Manden bag døren, men her som et evigt utilpasset fabeldyr, ikke til at slippe af med, selv efter døden.

*Kim Fupz Aakeson har skrevet Jesper W.’s næste komediedrama, ligesom han skrev den forrige succes Okay. I det nye værk spiller Thomas Bo Larsen hovedrollen som en hverdagslig selvbedrager, der har alt for store planer med sin problemfyldte tilværelse. I den kvindelige hovedrolle ses Lene Maria Christensen. Nikolaj Steen og Jacob Binzer skriver musikken, og den foreløbige engelske titel er Big Plans.

*Cinematekets Bog- og videohandel har under Søren Nisteds ledelse fået en tiltrængt ansigtsløftning. Boghandlen har netop åbnet en netbutik, hvor en del af butikkens udvalg af danske og udenlandske bøger og film kan købes. I netbutikken findes bl.a. de ca. 135 kort-, dokumentar- og spillefilm som Filminstituttet sælger til private. Adressen er www.shop.dfi.dk.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her