Læsetid: 2 min.

Klubånd

27. august 2003

Spot
I aften holder alle danskere med FC København. Næsten alle. For der er også dem, der af mere eller mindre forklarlige årsager ikke under de hvidklædte fra Østerbro en plads blandt Europas ypperste fodboldhold. De holder det bare for sig selv. Det er jo ikke velset at heppe mod et dansk hold, når det spiller mod udenlandske af slagsen.
Heller ikke selv om FCK i tilfælde af sejr scorer en gevinst på minimum 50 millioner kroner, hvilket vil gøre dem endnu mere umulige at lægge arm med for de øvrige danske klubber. I hvert fald økonomisk. Sportsligt er det en anden snak. Som klubbens bestyrelsesformand Flemming Østergaard udtalte til Ritzau i går:
»De penge tilhører vores aktionærer, og jeg vil ikke gå ud og bruge dem på nye spillere.«
Men mon ikke der vil blive ændret en smule på den holdning, hvis Parken Sport & Entertainments fodboldhold lever op til deres imponerende indsats i Glasgow og sender de skotske protestanter slukørede hjem til Ibrox Stadium. Ikke så meget fordi FCK har desperat brug for forstærkninger for at klare sig i Champions League, men på grund af holdets stjernespillere, der vil gøre, hvad de kan for at udnytte det udstillingsvindue, som turneringen er, til at realisere drømmen om en karriere i udlandet.

Således er forsvarsspilleren Martin Albrechtsen allerede begyndt at tænke i datoer.
»Det er ønsketænkning, men det vil være perfekt, hvis jeg kan blive solgt i god tid ligesom Christian Poulsen, der blev solgt i november og først skulle skifte til Schalke 04 1. juli året efter,« siger Martin Albrechtsen til Ritzau.
Udsigten til et udlandseventyr og en løncheck, der vil kaste renter af sig, til de grå hår melder sig, er sikkert også større end klubfølelsen hos spillere som Thomas Røll og Álvaro Santos. Det kan ikke være anderledes, når man vælger at købe sine stjernespillere i stedet for selv at opfostre dem.
Indtil videre er de dog i klubben. Og hvis den norske troldmand Mykland kommer sig over sin betændte akillessene, så har FCK et hold, der ikke bare kan komme i Champions League, men også klare sig hæderligt. Så hæderligt, at de kan tjene nogle hårdt tiltrængte danske point til den rangliste, der afgør, hvor mange hold hvert land må sende ud og spille europæisk fodbold. I år mister vi nemlig de point, Brøndby sikrede sig, da de i 1998 kvalificerede sig til det forjættede land.
Og lige netop pointene er et argument, der kan få selv de mest gul- og blåhjertede til at tænke to gange, før de holder med Glasgow Rangers i aften. Alligevel vil der være nogle, der ikke giver sig. De for hvem antipatien over for FCK er større end ønsket om dansk succes.
Til alle jer andre vil jeg kun sige en ting: Fordøm dem ikke. Rigtige fans bestemmer ikke selv, hvem de holder med. Det kommer indefra. Go Rangers!

*TV2, 19.55: Fodbold: FCK-Glasgow Rangers, direkte

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu