Læsetid: 2 min.

K'NYT

28. august 2003


Den kgl. Ballets balletmester bliver
*Det Kongelige Teater har nu forlænget balletmester Frank Andersens ansættelse, således at han vil være ansat ved teatret to år ud over sin løbende kontrakt, dvs. til 2008. Han følger i hælene på operachef Kasper
Bech Holten og musikchef Michael Schønwandt, som tidligere på måneden fik deres kontrakter forlænget til 2008.
Kontrakforlængelserne bidrager til at sikre koordineringen af ibrugtagningen af det nye opera/ballethus på Dokøen på Holmen, som vil stå færdigt i oktober 2004 og ventes formelt åbnet 15. januar 2005.

Tre nye udgivelser af Ryan Adams
*Det ligger nu fast, at den amerikanske singer/songwriter Ryan Adams (ikke at forveksle med canadiske Bryan Adams) kommer med ikke færre end tre nyudgivelser inden det nye år. Det vil med det allerede planlagte album Rock n Roll samt to omstridte EP’er Love is hell vol. 1 og 2. Både Rock n Roll og Love is Hell vol.1 udkommer 4. november, mens Love is Hell vol. 2 udkommer 9. december.

David Beckham som dokusoap
*Det mest omtalte klubskifte i fodboldhistorien og et af de mest hyldede ægtepar mr. and mrs. Beckham vil snart kunne opleves i en ny dokusoap. Serien skal laves efter samme model som dokusoapen om familien Osbourne, der har været en kæmpe succes verden over. Det er kanalen ITV, der har fået den glimrende idé. Der forhandles i øjeblikket om en passende kontrakt.

Forfatterfejde
*En af Storbritannien mest medieomtalte forfattere, Martin Amis, er igen i søgelyset. Forfatterkollegaen Tibor Ficher har læst et eksemplar af Amis kommende roman, Yellow dog, og har derefter fundet anledning til at svine Amis til. Det er sket gennem mails og breve direkte til juryen til the Man Booker Prize, diverse anmeldere, aviser og andre forfattere. Under overskiften »Nogen burde tag en snak med Amis« tilkendegiver Ficher, at Yellow dog ikke bare er ringe eller skuffende, men »man-ved-ikke-hvor-man-skal-kigge-hen-ringe«. Ficher var engang stor fan af Amis, men efter oplevelsen med Yellow Dog forklarer han, at han har det, som om han har taget sin onkel i at masturbere på en legeplads. Tibor Ficher udkommer selv med en ny roman samme dag, som Yellow Dog udkommer.

Gyldendal ikke først
*I tirsdagsavisen kom vi vist til at påstå, at Gyldendals onlineleksikon skulle være det første i landet. En del læsere har gjort os opmærksom på, at det ikke er tilfældet. Både hjemmesiden www.leksikon.org og Lademanns Leksikon (www.lademann.dk) har eksisteret siden 2000. Vi beklager fejlen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her