Læsetid: 2 min.

K’nyt

27. august 2003


Danskere med vingesus
*Peter Schaufuss åbner i aften balletfestivalen ’På vej ind i fremtiden’ i Musikteatret Holstebro Hallen. Frem til næste lørdag præsenterer han sit imponerende repertoire af helaftensballetter: Svanesøen, Tornerose, Nøddeknækkeren, Elvis-balletten The King og Midnight Express.
I musikteatrets bar vil der desuden være samtaler med danske dansere med stjernekarrierer i udlandet. I morgen er det stjernen Adam Lüders, tidligere solodanser ved New York City Ballet, og på fredag Dinna Bjørn, balletmester for Den Finske Nationalballet. I aften vil Berlingske Tidendes balletanmelder Erik Aschengreen interviewe koreografen Elsa Marianne von Rosen, tidligere balletmester i Gøteborg og Malmø.

Haiku mod spam
*Den kortfattede japanske digtform haiku har vist sig at indeholde mere end litterære kvaliteter. Det hollandske firma Habeas har nemlig opfundet en metode, hvorpå haiku kan bruges i kampen mod irriterende spam, der kan fylde din elektroniske postkasse. Metoden er enkel og indelysende: Man inkluderer et 17-stavelser langt haikudigt i sin afsenderadresse. Digte er nemme at beskytte ophavsretligt, så hvis spammerne finder på at udnytte e-mailadressen (der jo så inkluderer et haikudigt) vil de let kunne retsforfølges.

Tv-festival på Fisketorvet
*Fra og med i dag vil en tredages tv-festival sætte fokus på fremtidens tv. Fisketorvet i København vil danne ramme om festivalen, der vil kredse om temaerne dokumentar, reklame, storytelling og branding. Der vil i alt blive afholdt 52 sessions og workshops, med danske og internationale tv-folk. Det hele skal afsluttes med en gallafest på Holmen, hvor en prisuddeling vil hylde de bedste programmer og personligheder inden for tv-branchen.

Street art i Berlin
*I denne uge starter en af de største street art-udstillinger nogensinde. Det foregår i Berlin, hvor kunstnere fra hele planeten vil sætte deres præg på gadebilledet (og to gallerier). Flere danskere deltager også i udstillingen blandt andre Husk Mit Navn, Freaks Gallery og Strait up, der vil være kendt for de fleste Københavnere med øjnene med sig.

Hendrix hædret
*Jimi Hendrix er den største guitarist i rockhistorien. Det mener i hvert fald musikbladet Rolling Stone magazine, der har uddelt titlen, som han tog foran Duane Allman fra The Allman Brothers. Nummer tre blev en af Hendrix store idoler BB King, mens Eric Clapton indtog fjerdepladsen. The Whos guitarist, Pete Townshend (der selv blev nummer 50) siger til bladet, at det var Hendrix »der fik den elektriske guitar til at lyde smuk«. Der var kun to kvinder i top 100 – Joni Mitchell (72) og Joan Jett (87).

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her