Læsetid: 2 min.

K’nyt

14. august 2003


Prisregn på filmfestival
*Ved åbningen af Copenhagen International Film Festival blev der uddelt to priser, oplyser Ritzau. Den ene gik til instruktøren Lars von Trier, der modtog æresprisen for Dogville, mens den anden blev tildelt den græske instruktør Theo Angelopoulos for sit omfattende bidrag til filmen og dens historie. Han har blandt andet lavet en trilogi om Grækenlands historie fra 30’erne til 70’erne og vundet De Gyldne Palmer i Cannes for filmen, Evigheden og en dag fra 1998. Angelopoulus er jurypræsident på den spritnye københavnske festival, og fik overrakt prisen af filmskribenten og forfatteren Bo Green Jensen.

Opfølger til Bier-succes
*Instruktøren Susanne Bier, der har stået bag tilløbsstykker som Den eneste ene og Elsker dig for evigt, går nu i gang med en ny film, der bærer arbejdstitlen, Brødre. Hun har skrevet manuskriptet i samarbejde med Anders Thomas Jensen, som også skrev med på Elsker dig for evigt.
»Vi startede ting i Elsker dig for evigt, som vi ikke blev færdige med. Man kan godt sige, at den nye film temamæssigt, bliver en fortsættelse,« siger Bier til filmmagasinet ScreenDaily.com.
Optagelserne til Brødre ventes tilendebragt i løbet af efteråret, mens premieren planlægges i marts eller april næste år.

Ballet på Kastellet
*Traditionen tro inviterer Det Kongelige Teater københavnere til gratis balletoplevelser under åben himmel. Det foregår 16. august kl. 16 på Kastellet. Scenen er sat på plænen ved siden af Kommandantboligen. Programmet byder blandt andet på smagsprøver fra tre nye balletter af Willian Forsythe, Jacopo Godani og Jean-Christophe Maillot samt uddrag fra Neumeiers Odyséen, MacMillans Manon og deslige.
Er man tidligt ude (hvilket anbefales), kan man se danserne varme op til den fornemme opvisning.

Chile i hjertet af København
*En af de største chilenske udstillinger uden for Chile lander 20. august i København, hvor den kan opleves af publikum på Kongens Nytorv, før den turnerer videre rundt i Europa. Den finder sted i en halvtransparent, 43-meter lang tunnel, opsat specielt til lejligheden. Tunnelen skal føre publikum på en rejse gennem Chile og for enden er der opstillet en biograf, hvor der vises dokumentarfilm fra landet.
Udstillingen, der bærer mottoet ’åben dialog – fra et land, et kontinent, en planet’, er interaktiv med luftfotos fra Chile, der indeholder musik og illumination, som beskriver landet, vandet, luften, gletscherne, kulturen og antropologien i landet. Til 28. september.

Hans Reitzel har det fint
*I gårsdagens artikel om Gyldendal, blev Hans Reitzel nævnt som et af de fem kriseramte GB-forlag, der tirsdag fyrede 13 medarbejdere. Det er ikke korrekt. Hans Reitzel hører under Gyldendal Akademisk. Og her er der hverken krise eller fyringer på vej. Vi beklager fejlen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her