Læsetid: 1 min.

Kunsten at tegne sig i søvn

5. august 2003

Den amerikanske kunstner Louise Bourgeois (92), har lidt af søvnløshed siden 1939. På Whitney Museum i New York vises for tiden udstillingen Insomnia Drawings, en samling af 220 tegninger, notater, skitser og andet krimskrams, begået af Bourgeois fra november 1994 til juni 1995, når hun havde problemer med at falde i søvn. »Jeg prøver stadig at besejre søvnløsheden, og til en vis grad er det lykkedes; det er overvindeligt. Mine tegninger er en slags vuggen og strygen, et forsøg på at finde en form for fred,« udtaler Bourgeios til New York Times.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her