Læsetid: 2 min.

Lokalt/globalt

14. august 2003


Amdis lejlighed i USA ransaget
*Anklagemyndigheden sidder muligvis på en guldgrube af oplysninger om Mogens Amdi Petersen, skrev De Bergske Blade i går. Anklagemyndigheden har i al hemmelighed fået adgang til alle oplysninger om Mogens Amdi Petersen og hans luksuslejligheder på velhaver-øen Fi-sher Island ud for Miami.
»Vi forventer, at papirerne kan fortælle os mere om magtstrukturen i Tvind. At vi kan få et bedre indblik i, hvem der bestemmer hvad, og hvor meget,« siger vicestatsadvokat Poul Gade til De Bergske Blade.
Vicestatsadvokaten vil bestemt ikke afvise, at de beslaglagte dokumenter kan komme til at indgå i den verserende retssag. ritzau

Nyt samarbejde afslørede smugling
*Den russiske efterretningstjeneste sagde i går, at en opsigtsvækkende anholdelse af våben-smuglere i USA er et resultat af et nyt samarbejde mellem Mo-skva og Washington.
»Denne operation indvarsler en ny æra i vort samarbejde efter Den Kolde Krig,« sagde en talsmand for Ruslands Føderale Sikkerheds Bureau (FSB), Sergej Ignatjenk, om anholdelsen af tre personer, som mistænkes for at have forsøgt at indsmugle en jord-til-luft-raket i USA med henblik på at sælge den til terrorister. En britisk statsborger er blandt de anholdte, som blev pågrebet efter en større operation. Angiveligt udgav russiske agenter sig for at være våbenhandlere og solgte raketten til manden, der har indisk baggrund. ritzau

Tyskland advarede CIA i marts 1999
*Den amerikanske efterretningstjeneste CIA blev allerede i marts 1999 advaret om de tre terrormistænkte al-Qaeda-medlemmer bosat i Hamburg, der to et halvt år senere var med til at gennemføre terrorangrebet på New York og Washington den 11. september 2001, som kostede over 3.000 mennesker livet.
Ifølge det tyske ugemagasin Stern og en tv-dokumentar fra Norddeutscher Rundfunk, der i går aftes blev vist på tysk tv, fik CIA et tip fra den tyske efterretningstjeneste uden at give oplysningerne videre til forbunds-politiet FBI, udenrigsministeriet eller indvandringsmyndighederne i USA. ritzau

61 dræbt i ny vold i Afghanistan
*61 mennesker er blevet dræbt og snesevis af andre såret forskellige steder i Afghanistan alene inden for det seneste døgn, der er det hidtil blodigste i over et år, sagde embedsmænd i går.
Ifølge en minister i Afghani-stans regering blev mindst 25 mennesker, de fleste militsfolk, dræbt, da det tidligt i går kom til kampe mellem styrker, der er loyale over for en fyret provinsembedsmand, og styrker, der er loyale over for hans efterfølger. Samtidig blev mindst 15 mennesker dræbt, heriblandt en kvinde og flere børn, da en bombe blev bragt til sprængning i en bus. Formodede Taliban-militsfolk menes at have placeret bomben. Regeringsstyrker sagde samtidig, at de havde dræbt 16 Taliban-militsfolk og al-Qaeda-medlemmer og mistet fem af deres egne mænd under kampe i den sydøstlige del af landet.
ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her