Læsetid: 2 min.

Negativ dækning

15. august 2003


(2. sektion)

Tænd og sluk
Janne Giese, direktør for Copenhagen International Film Festival, der er blevet kritiseret for ikke at være folkelig nok.

– Hvad har været den vigtigste begivenhed for dig i den sidste uges tid?
»Den vigtigste begivenhed er, at festivalen er klar til at gå i gang. Filmene er kommet hjem, alt klapper. Flere og flere folk melder sig til, de kommer alle mulige steder fra, og det ser ud til at blive skide godt. Det eneste, der bekymrer mig lige nu, er vejret.«
– Hvordan synes du, festivalen er blevet dækket af medierne?
»Jeg synes, de er alt for optaget af politikerne. De mistænkeliggør ligesom politikernes motiver til at give penge til sådan en festival. Der er ikke noget hold i det. Jeg synes stort set slet ikke, folk er optaget af, hvad det er for en festival, hvad vi laver, hvad for et program vi fremlægger, og hvad vi vil med den. I stedet postulerer man i nogle blade, at vi ikke samarbejder med nogle af de største filmselskaber i landet. Men vi gør ikke andet.«
– Hvad er det for blade?
»Det er Berlingske.«
– Hvilke forventninger har du til dækningen af filmfestivalen?
»Sådan som det nu er lagt ud, med så kritiske røster på et par af bladene, både Berlingske og Jyllands-Posten, så har de jo allerede bedømt festivalen negativt. Så de vil bare fortsætte den meget negative dækning, også når festivalen er overstået. De har en dagsorden, og den forfølger de.«
– Hvilke medier dækker filmområdet godt?
»Lige så snart det er filmjournalisterne selv, der dækker filmfestivalen, så ved de godt, hvad de har med at gøre. De kender festivalområdet og har været på masser af festivaler. Men så snart det er mere almindelige kulturskribenter og journalister på dagbladene, der dækker denne her festival, så ved de slet ikke, hvad de har med at gøre.«
– Hvilke medier bruger du selv?
»Jeg holder dagligt Politiken og læser ofte Information, og så ser jeg TV-avisen og Nyhederne og ser da også de gode film, der kan komme indimellem. Men jeg kan ikke påstå, jeg har set alt for meget tv det sidste halve års tid.«Haahr

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her