Læsetid: 3 min.

Nørrebronx?

13. august 2003


*Det dominerende samtaleemne på Nørrebro i København var i går den 19-årige italienske turist, Antonio Giurra, der natten til lørdag blev overfaldet med kniv, og som søndag døde af sine kvæstelser. I politi- og politikerkredse blev der talt om at skærpe straffen for at bære kniv. Socialarbejdere på Nørrebro tror modsat ikke på, at skærpede straffe vil hjælpe. De unge skal have steder at gå hen, så de ikke driver rundt på gaderne, siger de

Knivstikkeri
Nye afhøringer gav ikke bonus
*Fire timers opsøgende politiarbejde på Nørrebro i København i jagten på nye spor i sagen om drabet på den unge italienske rygsækturist endte i går eftermiddag resultatløst.
Kriminalinspektør Ove Dahl, der er chef for drabsafdelingen i Københavns Politi, oplyser, at politiet i går fik snakket med mange personer og lagt flere ringesedler hos folk. Men det gav ingen nye spor at gå efter.
»På nuværende tidspunkt er der ikke kommet noget nyt frem,« siger Ove Dahl.
Drabschefen vurderer imidlertid stadig, at nogle personer efter alt at dømme bør vide mere om drabet, end de er parat til at fortælle politiet. Kriminalinspektøren undrer sig nemlig over, at der går vedvarende rygter om, at den unge italiener ville købe hash af sine gerningsmænd, og at han skulle have slået en af dem, inden han blev stukket for første gang.
»Og de to ting kan man jo kun have erfaret, hvis man har været meget tæt på,« siger Ove Dahl.
ritzau

Straf for at gå med kniv skal hæves
*Efter drabet på en 19-årig italiensk rygsækturist er et flertal i Folketinget endnu engang parat til at skærpe strafudmålingerne – denne gang for at gå med ulovlige knive, skrev Morgenavisen Jyllands-Posten i går.
I dag straffes besiddelse af kniv typisk med en bøde, mens besiddelse af skydevåben kan give op til to års fængsel. Justitsminister Lene Espersen vil derfor hæve straffen for besiddelse og brug af knive.
Den juridiske leder af drabsafdelingen ved Københavns Politi, politiadvokat Michael Jørgensen, mener, at den præventive effekt ved at hæve straffen for besiddelse af ulovlige knive vil være en gevinst.
»Det er vigtigt at sende et signal om, at de unge skal lade knivene blive derhjemme. Derfor ser jeg positivt på at hæve straffen for besiddelse af knive,« siger han.
Professor i strafferet og formand for Det Kriminalpræventive Råd, Eva Smith, siger:
»Det er bestemt værd at overveje at hæve straffen for at gå med kniv. Det får de unge til at tænke sig om, inden de går hjemmefra.«
Professor i strafferet ved Københavns Universitet, Vagn Greve, siger, at der skal en nøje analyse af problemstillingen til, før det kan vurderes, om en strafskærpelse vil have en effekt.ritzau

Kvinde stak mand med foldekniv
*Tre menneskers selskabelighed i et hus i Asnæs udviklede sig sent mandag aften til en farlig affære. I fuldskab tog en kvinde på 43 år fat i en foldekniv og stak en mand i brystkassen, oplyser politiet i Holbæk.
Offeret, der er 40 år, kom med ambulancen til Centralsygehuset i Holbæk, hvor personalet fik stoppet den kraftige blødning. Han er nu uden for livsfare.
Kvinden var flygtet hen til nogle bekendte, og her blev hun anholdt lidt før klokken et natten til tirsdag.
Kvinden var i går formiddag endnu ikke blevet afhørt, og politiet kunne ikke sige, hvorfor uenigheden opstod. Kvinden er sigtet for drabsforsøg og fremstilles for en dommer i Nykøbing Sjælland kl. 14.30.ritzau

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her