Læsetid: 2 min.

Tv-ludo

21. august 2003

Spot
Tv-kanalerne leger deres eget seer-leflende ludo. Tv 2 har grøn, og DR TV har blå – og de to andre makkere skiftes ud fra aften til aften, men opfattes kun som høflige bejlere. (DR2 foretrækker solopgangsgul, når kanalen ellers er med, og DK4 spiller kun, hvis det kan være med den logo-matchende røde.)
Spillet glider bedst, hvis hver kanal kun slår terningen til minutfelter på enten 30 eller 50 – ellers forstyrres mønstret af amerikanske serier og Forbruger Light-programmer. At slå 15 minutter er det samme som at skulle vente tre udsendelser på at komme med i spillet igen. Og 60 minutter giver modstanderen lov til at hoppe frem til næste primetime. (Øvrige regler kan ses på www.dr.dk eller www.tv2.dk.)

I aften har TV2 en ny dokumentar om æresdrab på programmet. Bastard Film har for TV2 fulgt den tyrkiske Sengül Güvercile fra Horsens på en rejse tilbage til Tyrkiet for at konfrontere hende med faderen, som for 18 år siden slog hendes kæreste ihjel for øjnene af hende.
Take that. TV2 har slået stjerne i feltet med primetime, og én grøn brik er kommet sikkert hjem: For seerne er der ikke så meget andet at gøre end at tænde for TV2 kl. 20.
Det har DRTV selvfølgelig regnet ud allerede, men da statskanalen nødig vil se sig selv slået hjem, har den samlet alle indre energier og minsandten: DRTV har slået en krone.
Så hvad kommer der? En ærke-DR-reportage om majestæten med titlen Dronningen kommer, siger de… Her vil der være trygge billeder af dronning Margrethe og prins Henrik, der går fra borde fra Dannebrog og vinker til Vordingborgs forventningsfulde borgere på kajen. Og DRTV har gjort arbejdet grundigt: Reportageholdet har fulgt byens forberedelser lige fra brevet med dronningens ja tak til invitationen til den faktiske velkomst fire måneder senere.

I tv-ludo kan man få en ekstra, neon-farvet brik, hvis man formår at præge pressens dagsorden i dagene efter en udsendelse. Hvis man kan fremmane en debat eller sågar bringe helt nye aspekter ind i en eksisterende debat. Man kan desuden få en ekstra sort brik fra ludo-seernes chat-afstemning, hvis man appellerer til tidens dyrkelse af restriktioner over for fremmede.
TV2 lover, at Æresdrab ikke blot vil handle om Sengül Güverciles tragiske skæbne, men også om Fadime fra Sverige og om Sonay fra Præstø, hvis far nu står tiltalt for drab i en retssag, der begynder til september. Og at programmet vil se på den hjælp, som det danske retssamfund tilbyder de unge piger, som er truet af deres egne familier.
Neon-brikken burde altså være hjemme på forhånd. Spørgsmålet er, om Æresdrab undgår den sorte brik.

*TV2 kl. 20.00-20.50: Æresdrab
*DR TV kl. 20.30-21.00: Dronningen kommer, siger de…

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her