Læsetid: 2 min.

For meget Bart

23. september 2003

Spot
Jeg havde aldrig troet, at der kunne gå inflation i The Simpsons. For der har godt nok været mange søndage, hvor jeg har bekæmpet hovedpine, uregerlig mave og andre tømmermændslignende symptomer med et par
fire-timers videobånd fyldt med verdens mest populære animerede familie.
Den slags videobånd tog det flere måneder at anskaffe sig. Dengang tonede The Simpsons nemlig kun frem på skærmen én enkelt gang om ugen. Så mine 16 båndede timer med Bart, Lisa, Homer, Marge, Maggie og alle de andre i Springfield var i høj kurs. Min stue var ikke noget dårligt sted at befinde sig
dagen efter en hård nats udskejelser.
Det et slut nu (ikke udskejelserne, forstås). Jeg har stadigvæk videobåndene, men der er ligesom ikke noget særligt ved dem længere. 3+ viser The Simpsons halvanden time hver dag. To afsnit placeret i suveræn sendetid fra 19 til 20 og et enkelt til natteravnene lige før midnat. Og der er ikke tale om genudsendelser af de mindre veltegnede tidlige afsnit. Nej, det er underholdning af højeste karat fra en serie, der kombinerer intelligent, plat og til tider sort humor med knivskarp samfundskritik.

Serien The Simpsons har kørt siden 1989 – den længst kørende animerede serie nogensinde – og der er ikke noget, der tyder på, at serien stopper lige foreløbig. I øjeblikket bliver der således arbejdet på at producere 15. sæson, og det er en bekostelig affære. Hvert afsnit koster omkring syv millioner kroner at producere, og det tager i gennemsnit et halvt år fra start til slut. Det siger sig selv, at der er flere afsnit under produktion ad gangen.
Men ligegyldigt hvor velproduceret The Simpsons er, undrer dens brede appel mig til stadighed. Eller rettere sagt: Den irriterer mig. Den serie, som jeg finder morsommere end alle andre, skal jo helst ikke være den samme serie, som hele verden vrider sig af grin over. Jeg ville ønske min humor var lidt mere unik, og at serien var undergrund. Så ville der sikkert også være lidt længere mellem de konstante gæsteoptrædener. Det er in at være med i The Simpsons, og det har fået Paul McCartney, Sting, Elizabeth Taylor, Michelle Pfeiffer, Johnny Cash, U2, Britney Spears og utallige andre mere eller mindre kendte ansigter til at lade deres stemme gæsteoptræde i serien.
I mellemtiden bilder jeg mig selv ind, at jeg godt kan elske The Simpsons uden at være alt for mainstream. At jeg forstår serien lidt bedre end de fleste andre. Samtidig ser jeg den ikke så meget mere, hvilket jo er paradoksalt, i betragtning af, at den bliver vist 15 gange så meget som tidligere. Måske skulle jeg holde en pause og i stedet slå videoen til. Få mig en ny samling bånd med Homer & Co. og genindføre dem som søndagsmedicin om et par år, når abstinenserne melder sig.

*3+: 19.00, 190.30 og 23.45: The Simpsons

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu