Læsetid: 1 min.

Kan anbefales...

20. september 2003


Bøger
*Dorrit Willumsen: Bruden far Gent
»For også i historiske romaner gælder det, at omtaler en forfatter ’kunst’ i sin skrift, så sker det ofte i et forsøg på at forstå, hvad hun eller han selv netop nu har gang i. Samtidig kan det, udtrykke den fromme drøm, at kunstværket ikke skal være forgæves, men helst kunne røre, henrykke og meget gerne direkte rykke sin læser. Denne drøm var det, som i 1983 bar Marie, forfatterens første historieroman. 20 år senere virkeliggøres den atter på lige dele indsigt og forførende poesi.« es-n

264 s., 275 kr. Gyldendal.

Musik
*Belli, Grabowski & Pedersen
Mødet mellem den traditionsbevidste modernist og de to fordomsfrie traditionalister resulterer i en af det sidste tiårs mest substantielle danske popsatsninger. Der er ambitioner – og noget at have dem i – om at lave døgnfluepop, der lever længere end øjeblikket.
RadioUnderholdningsorkestret i topform er med til at gøre pladen til pomp med aplomb. Og Peter Belli og Ivan Pedersen synger sig helt ud og ind i disse sange om kærlighed som havde de selv gennemlevet dem. tobi

Konger For En Aften.
ArtPeople

Film
*Sylvian Chomets: Trillingerne Belleville
Trillingerne fra Belleville Historien er langt ude, det samme er tegnestilen og figurerne, og det er ment som en ros. Sylvain Chomets Trillingerne fra Belleville er en energisk, charmerende, morsom og opfindsom tegnefilm og et kærkomment og konkurrencedygtigt alternativ til den amerikanske mainstream. Man fornemmer det store arbejde og den kærlighed, Chomet har lagt i figurerne og billederne. Og det er en sjælden oplevelse, man bør unde sig selv. cmc

Udstilling
*Peter Louis-Jensen
Vestsjællands Kunstmuseum viser den første retrospektive udstilling nogensinde om den danske billedkunstner Peter Louis-Jensen (1941-1999), som spillede en fremtrædende rolle som en af de mest avancerede og radikale kunstnere på 60’ernes eksperimenterende kunstscene og var medlem af inderkredsen i det avantgardistiske miljø, der talte folk som Poul Gernes og Bjørn Nørgaard i kredsen omkring Den Eksperimenterende Kunstskole.
/nt

Vestsjællands Kunstmuseum i Sorø. Til d. 16. nov.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her