Læsetid: 2 min.

Klip

5. september 2003


(2. sektion)

v/Christian Moggaard
*Eventyr Carsten Myllerups ungdomsgyser Midsommer, der blev et mindre hit i biograferne for et halvt år siden – og som lige er udkommet på dvd – er solgt til genindspilning i USA. »Siden vi første gang præsenterede filmen for vores udenlandske kontakter, har der været stor interesse for den danske thriller,« siger Rasmus Thorsen fra Cosmo Film, der har produceret Midsommer. »I filmbranchen er der en udbredt opfattelse af, at den amerikanske filmindustri har ’patent’ på de rigtige gysere. Men med Midsommer har vi bevist, at danske forfattere og instruktører også besidder evnen til at give biografpublikummet hårrejsende oplevelser.« Hvem, der skal instruere og spille med i den amerikanske version af Midsommer, vides ikke endnu, men Thorsen fortæller, at optagelserne allerede skulle gå i gang til efteråret.

*Buster Fra 29. september til 5. oktober løber årets udgave af børnefilmfestivalen Buster af stabelen i København. Programmet, som nu er blevet offentliggjort, byder blandt andet på danske film som Jannik Hastrups animerede Drengen der ville gøre det umulige og Henrik Ruben Genz’ En som Hodder og den japanske animationsmester Hayao Miyazakis Chihiro og heksene. De tre film deltager også i festivalens hovedkonkurrence om bedste film. Se programmet på www.busterfilm.dk.

*Dokumentar Den israelske dokumentarfilminstruktør og politiske aktivist Eran Torbiner gæster Danmark den 9. september for at vise sit filmportræt om den israelske fredsgruppe Matzpen. Det foregår kl. 19 i Medborgerhuset på Nørre Allé 7 i København. Det er Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening, der har inviteret Torbiner, som i september og oktober er på turné i England og USA. I en pressemeddelelse fra foreningen står der blandt andet, at Matzpen er »en gruppe af Israels hårdeste kritikere. De kæmper en kontroversiel kamp for en fælles stat med palæstinenserne og dermed mod zionismen i Israel. Israeleren, journalisten og filminstruktøren Eran Torbiner tilhører den del af den israelske venstrefløj. Filmturneen er udsprunget af et ønske om at synliggøre den interne israelske kritik ikke mindst set i lyset af tre års intifada og udsigterne til fred mellem Israel og det Palæstinensiske Selvstyre.« Se mere om arangementet på www.danpal.dk.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu