Læsetid: 2 min.

Kong Kylie

10. september 2003

Spot
Egentlig burde jeg vel skrive om aftenens landskamp i fodbold. Men det gider jeg ikke. I stedet vil jeg skrive om noget på én gang meget større og meget mindre, nemlig den australske sangfugl og popstjerne Kylie Minogue.
Jeg har nemlig kendt Kylie i mange år, helt fra tiden før hun blev sangstjerne med Locomotion og I Should Be So Lucky og andre uforglemmelige hits. Sammen med en anden kommende, nu temmelig falmet australsk sangstjerne, Jason Donovan, havde Kylie en hovedrolle i den australske soap Naboerne. De var vist også kærester dengang.
Det var på et tidspunkt i dansk tv-historie, i årene lige inden monopolets fald, hvor det åbenbart var moderne at importere dårlige, australske tv-serier, og Naboerne trak mange mennesker hen foran skærmen. Blandt andet min mor og mig.
Dengang så Kylie Minogue ikke så godt ud, som hun gør i dag. Hun lignede det, hun var, en lidt buttet, bumset teenager med gang i hormonerne. Men siden har hun udviklet sig til en rigtig lækker lille pakke på 35 år og 152 cm – hun er én centimeter højere end det officielle dværgmål.

Kylie Ann Minogue er født i 1968 i Melbourne og blev allerede opdaget i en alder af 11 år og fik sin første rolle i en tv-serie. Siden gik det slag i slag med forskellige mere eller mindre succesfulde tv-serier, og det var med rollen som Charlene i Naboerne og en coverversion af Locomotion fra 1987, at Kylie for alvor blev stor.
Stor var hun så i slutningen af 80’erne og begyndelsen af 90’erne. Men op gennem årtiet og selv med godt en plade om året havde hun svært ved at fastholde sin popularitet – selv om hun blandt andet forsøgte at forny sig ved at synge duet med Nick Cave på Where the Wild Roses Grow (1995).
For et par år siden fik Kylie dog et comeback af dimensioner, da hun udsendte hitsinglen Spinning Around (2000) og året efter pladen Fever, hvor især diskopopnummeret Can’t Get You Out of My Head røg i fast rotation på radio- og tv-musikkanalerne.
Det lever i øvrigt meget godt op til sin titel, da det er en rigtig ørehænger og et betydeligt bedre stykke musik end den typiske 80’er-pop, som Kylie begyndte med og nu heldigvis har lagt bag sig.
Det er både gamle og nye numre, man kan høre i den koncertoptagelse fra Sydney, som TV2 Zulu sender her til morgen. Og jeg kan simpelthen ikke forestille mig en bedre måde at begynde dagen på – det skulle da lige være med at gense en af de ufatteligt sexede reklamefilm for sit eget undertøjsmærke, som den diminuitive stjerne har lavet, og som har sat censurmyndigheder i blandt andet England i gang med saksen. Swing!

*Kylie Minogue – live fra Sydney. TV2 Zulu, 9.15-10.15

*www.kylie.com

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her