Læsetid: 1 min.

Kvindekunst i mindretal

18. september 2003

På trods af at der er næsten lige så mange mænd og kvinder på de danske kunstakademier, foretrækker museerne at købe mandlige kunstneres billeder, viser tal i bladet Kvinden og Samfundet. I årene 1989-1998 købte de 10 største museer i Danmark 1335 malerier af danske kunstnere til deres samlinger, hvoraf kun 86 var af kvindelige kunstnere. Ritzau har kigget kønsfordelingen i museernes indkøb i perioden efter i sømmene. M/K-tallene på landets tre største museer er som følger: Statens Museum for Kunst 436/12, Aarhus Kunstmuseum 94/5, Louisiana 72/5. Bedst, men ikke godt, ser det ud for Vejle Kunstmuseum, med tallene 155/27.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her