Læsetid: 2 min.

Naboer: Stop hash- salg

Christianias naboer vil have Pusher Street nedlagt, så Christiania kan bevares
2. september 2003

En ældre kvinde har taget nogle billeder af sit barnebarn, og da hun stadig har et par billeder tilbage i sit kamera, snupper hun også et par billeder af indgangen til Christiania. Men det skulle hun aldrig have gjort. Hun bliver forfulgt, overfaldet og frarøvet sit kamera, som så bliver slået i stumper og stykker.
Det er blot en af flere hændelser på Christianshavn, som har fået en række beboere til at sætte hælene i. Men ikke så hårdt, at de ligefrem vil af med Christiania. De vil bare gerne af med Pusher Street, som er den gade på Christiania, hvor pusherne sælger hash.
Derfor indrykkede Christianias Naboer, som består af beboere fra fem forskellige beboerforeninger, præsten i Vor Frelsers Kirke og rektor på Christianshavns gymnasium, en annonce i weekendens Information, som slår til lyd for, at Christiania ikke må ofres for pusherne.
»Vi er bange for, at Pusher Street bliver brugt som løftestang til at nedlægge Christiania,« siger Vagn-Ebbe Kier, som er medlem i bestyrelsen i Lejerbo. Og det ønsker Christianias Naboer ikke skal ske.

Fuck finger trafik
Christianshavnerne har deres egne bevæggrunde til at ville af med Pusher Street. De døjer nemlig med stigende utryghed og farlig trafik som konsekvens af handlen med hash på Christiania. Pusherne har for eksempel stik-i-rend-drenge ansat til at holde øje med, om politiet er på vej, og de forbeholder sig ret til at undersøge varebiler o.lign., som kommer med vasketøj til børnehaverne, fortæller Vagn-Ebbe Kier. Det gør de for at se, om der er politibetjente gemt i varevognene. Det var også sådan en stik-i-rend-dreng, der forfulgte kvinden med kameraet.
Derudover er trafikken voldsom i gaderne omkring Christiania, fordi så mange kunder runder Pusher Street hver dag.
»Fuck-finger-trafikken er blevet intensiveret,« siger Vagn-Ebbe Kier. Det vil sige, at trafikanterne opfører sig stadigt mere aggressivt.
Men det er ikke kun christianshavnerne, som døjer med generne fra handlen med hash. Ifølge Christianshavns Naboer er flertallet af christianitterne også trætte af Pusher Street.
»Vi har holdt flere møder med christianitterne, og vi har et klart indtryk af, at flertallet er trætte af Pusher Street. Men de tør ikke gøre noget ved det,« siger Julius Lund, beboer og medlem af Christianshavns Naboer.
Så christianitternes bedste bud på en løsning bliver derfor ofte, at hash blot skal legaliseres.
»Vi tror ikke, at legalisering af hash er en sandsynlig løsning. Så hvis Christiania skal bevares må Pusher Street væk,« siger Jens Bencke, rektor på Christianshavns Gymnasium og medlem af Christianias Naboer.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her